Deze gevulde meringues zijn gevaarlijk lekker! Het contrast van het knapperige schuim met daartussen de vanille-slagroom zorgt er voor dat je van deze meringues blijft eten. Je kunt de meringues zo groot of klein maken als je zelf wilt. Vul de meringues niet te lang van te voren, maximaal één uur. Zo blijven ze lekker knapperig. De meringues kan je natuurlijk wel van tevoren bakken. Bewaar de ongevulde meringues dan luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.

- Voor de meringues
- 5 eiwitten
- snuf zout
- 175 gr fijne suiker
- 140 gr poedersuiker
- Voor de vulling
- 250 gr slagroom
- 20 gr suiker
- ½ vanillestokje, merg
Bereiding: Gevulde meringues
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit.
Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue. Doe de meringue in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van ongeveer anderhalve centimeter. Spuit wokkelvormige meringues op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de meringues afkoelen in de oven.
Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg stijf op. Doe de slagroom in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit de room op de helft van de meringues. Bedek de slagroom met de andere meringues.

Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er super lekker uit! Meringues wil ik nog een keer zelf maken. Met jouw bakbijbel en dit recept komt dat vast wel goed ;-)
BeantwoordenOoooo, dat lijkt me echt wat.
Niet te lang werk dus voor mij waarschijnlijk te doen.
Een poosje geleden heb ik Meringues met stukjes chocola en cranberry's gemaakt.
Was zo lekker dat ik me er bijna misselijk aan at. ;) :)
Zou meringues met een melange van zoete en zoute nootjes erdoor wat kunnen zijn.?
Zoet en zout gaat goed samen en de noten brengen de 2 smaken samen.
Groetjes, Joke sk
BeantwoordenKlinkt als een leuke uitdaging! Al wordt zoet en zout in een meringue misschien wel heel veel van het goede. De meringues zelf zijn ook behoorlijk zoet natuurlijk.
Beantwoorden
Hallo Rutger ik vroeg me af of je i.p.v. een stokje ook extract kan gebruiken en wat zijn dan de verhoudingen?
Groetjes Jill
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.