Deze kaas-kerrie koekjes zijn makkelijk te maken en perfect voor bij de borrel. Hartige koekjes zijn sowieso een feest om zelf te maken en het leuke is dat je met deze kaas-kerrie koekjes heel goed kunt experimenteren met andere specerijen(melanges). Zelf vind ik deze combinatie van kaas en kerrie super lekker en het werkt perfect in deze klassieke brosse, hartige borrelkoekjes. De kaas en kerrie worden door het deeg gemengd en de koekjes heb ik afgemaakt met een cashewnoot bovenop. 

Kaas-kerrie koekjes

Als garnering van deze hartige kerrie koekjes kun je ook andere noten gebruiken, zoals amandelen. Of laat de cashewnoot weg en bestrooi de koekjes, na het bestrijken met ei, met sesam- of maanzaad.

Dit recept is voor zo’n 40 kaas-kerriekoekjes

Kaas-kerrie koekjes

Hoe kaas-kerrie koekjes bewaren?

Je kunt deze kaas-kerrie koekjes wel 1-2 weken bewaren, als je de koekjes goed luchtdicht verpakt. Invriezen kan ook voor 2-3 maanden. Handig, want dan heb je deze hartige koekjes altijd bij de hand. Zorg dat je de koekjes luchtdicht verpakt voordat je ze invriest.

Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 185 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1½ tl kerriepoeder
  • ½ tl zout
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 25 ml melk, op kamertemperatuur
  • 185 gr bloem
  • Verder nodig
  • 30-40 cashewnoten, ongeroosterd
  • 1 ei, losgeklopt
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Zelf kerrie koekjes met kaas maken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, het kerriepoeder en zout in een kom. Meng dit met een handmixer met deeghaken of een standmixer met de platte menghaak in enkele minuten tot een romig geheel. Meng de kaas en de melk erdoor en voeg tot slot de bloem toe. Meng alles tot een licht plakkerig deeg.

Kaas-kerrie koekjes

Rol bolletjes van het deeg van 10 gram per stuk. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Druk op elk deegbolletje een cashewnoot en bestrijk ze vervolgens met het losgeklopte ei.

Bak de kaas-kerrie koekjes in 20-25 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster. 

Foto’s: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (6)
Anca 2023-12-21 18:33:10

Tot welke fase kun je het deeg voorbereiden en gekoeld (dit heeft mijn voorkeur) of bevroren bewaren tot je gaat afbakken? Hoelang kun je het dan bewaren?
Of wordt de kerriesmaak dan te sterk?

Beantwoorden
AN
Rutger 2024-01-05 09:53:17

Hi. Je kunt het deeg helemaal maken en dan 2-3 dagen in de koelkast of 2-3 maanden in de vriezer bewaren.

Beantwoorden
Willy 2023-12-21 21:09:06

Vandaag deze hartige koekjes gemaakt.
Wat zijn ze lekker, heerlijk bros en precies goed van smaak

Beantwoorden
WI
Marja 2023-12-22 13:19:32

Heerlijk!!!!!!!

Beantwoorden
MA
Pauline 2023-12-22 17:44:40

Hoi Rutger,
Ik heb ze vandaag gemaakt en, zoals gebruikelijk, het is weer een fantastisch recept van je. Bij gebrek aan gewone boter heb ik truffel boter gebruikt. Geen straf zoals je waarschijnlijk wel begrijpt. Bedankt voor je inspiratie.

Beantwoorden
PA
Rutger 2024-01-05 09:52:49

Dat klinkt ook heerlijk met truffelboter!

Beantwoorden
Clementine 2024-01-11 10:28:19

Zou je dit ook met amandelmeel kunnen maken?

Beantwoorden
CL
Rutger 2024-01-12 11:29:40

Dat wordt lastig denk ik, ik ben bang dat het dan een te vet en onsamenhangend koekje wordt.

Beantwoorden
Marina 2024-04-09 20:17:08

Kan ik ook Pecorino kaas ipv Parmezaanse kaas gebruiken? ( Ik wil ze voor de verjaardag van mijn dochter maken. )
Alvast bedankt!
Groetjes

Beantwoorden
MA
Rutger 2024-04-15 09:05:02

Hi! Dat kan prima!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.