Eerder deelde ik al een heerlijk recept voor boterpuntjes uit het boek Niet zomaar… koekjes! van Danny Capon. Naast zoete koekjes bevat dit boek ook veel recepten voor hartige koekjes. Deze emmentalerblaadjes zijn daar een mooi voorbeeld van. De krokante en licht pittige kaaskoekjes zijn heerlijk voor bij de borrel of gewoon als tussendoortje!

Emmentalerblaadjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 120 gr emmentaler, geraspt
  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • 180 gr bloem
  • Verder nodig
  • 1 ei, losgeklopt
  • extra emmentaler, geraspt
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Emmentalerblaadjes

Maak de boter mals en vermeng die met de geraspte kaas. Doe er naar smaak de kruiden bij. Kruimel tot slot de bloem eronder. Laat stollen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC. Rol het deeg uit tot 8 millimeter dikte (zelf heb ik het iets dunner uitgerold). Steek er blaadjes uit. Leg ze op een licht ingesmeerde (of met bakpapier beklede) bakplaat. Strijk ze in met eistrijksel. Breng met een vork eventueel een tekening aan. Bestrooi ze tot slot met wat van de extra geraspte kaas en bak de kaaskoekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Nieuwsgierig geworden naar Niet zomaar… koekjes!? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
Marjon 2016-11-18 22:58:37

Hoi Rutger,

Wéér een heerlijk recept, fantastisch! Zou je de Emmentaler ook kunnen vervangen door - bijvoorbeeld - oude Goudse kaas? Ik vind Emmentaler heerlijk, daar niet van, maar als kaasliefhebber varieer ik heel graag :) .

Groet,
Marjon

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-11-20 14:05:15

Dat kan zeker! Al zou ik wel een pittige kaas nemen, inderdaad een goede oude kaas. Heerlijk!

Beantwoorden
Marjon 2016-11-19 05:07:31

En meteen nog een vraag er achteraan (ook al is het midden in de nacht, gelukkig Is dit recept niet de reden waarom ik wakker lig ;) ): zou ik de bloem ook kunnen vervangen door een volkoren (eventueel spelt) variant? Of heb je de bloem echt nodig voor de structuur (zoals patisseriebloem echt bepalend Is voor de heerlijke korte beet van mijn wafels).

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-11-20 14:04:47

Hoi! Ik zou het wel met bloem doen, maar speltbloem kan wel natuurlijk. Meel is denk ik niet zo lekker, maar je kan het altijd proberen natuurlijk!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.