Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 175 gr bloem
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • Voor de toppnig
  • 200 gr pecannoten
  • 300 ml gezoete, gecondenseerde melk
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
Advertentie studio 108 mobiel

Als je op zoek bent naar een heerlijk zoet tussendoortje, dan is dit recept voor zelfgemaakte pecanrepen ideaal! Deze pecan repen of pecannoten repen zet je in een handomdraai op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De gecondenseerde melk wordt over de koekbodem met pecannoten gegoten en verandert in de oven in een heerlijke karamel. De rijke, zoete en boterachtige smaak van de pecannoten is perfect in combinatie met de karamel. 

Met dit recept maak je een grote koek, waar je vervolgens 12 pecan karamelrepen van snijdt.

Meer recepten proberen met de lekkere combinatie van pecannoten en karamel? Probeer dan eens deze karamel koekjes met pecannoot of deze karamel panna cotta met pecannoten.

Zelf pecan karamelrepen maken 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20×20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed daar een samenhangend deeg van. Doe het deeg in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit over de bodem. Prik het deeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bodem in 18-23 minuten goudbruin.

Haal de vorm uit de oven als de bodem gaar is, maar laat de oven wel aanstaan. Verdeel de pecannoten over de bodem en giet daar de gecondenseerde melk over. Bak de koek nog 22-27 minuten tot de gecondenseerde melk gekaramelliseerd is.

Laat de koek afkoelen in de vorm. Haal hem daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd de koek in twaalf repen.

Foto: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (4)
Irma 2022-09-29 10:22:48

Hoi Rutger. Ik zou graag willen weten hoe lang je dit kunt bewaren. Ik ben alleenstaand en om nou alles direct naar binnen te moeten werken in m'n uppie....

Beantwoorden
IR
Monika 2022-10-02 14:07:04

Wij hebben er 4 dagen van gegeten. Bewaard in koelkast in afgesloten doos. Het was toen op dus misschien kan het nog langer. Ik denk het eigenlijk wel.

Beantwoorden
MO
Rabia 2022-09-23 12:15:06

Dag Rutger,

Ik ga dit heerlijkerecept vanmiddag maken en vroeg me af of er geen bakpoeder pf baking soda in komt?

Alvast bedankt voor je reactie!

Beantwoorden
RA
Rabia 2022-09-23 19:14:53

Inmiddels gebakken-zonder bakpoeder of baking soda uiteraard- en het is onwijs lekker! En het is ook nog eens in een handomdraai te maken! Dit gaat vaak gemaakt worden!
Dank voor dit heerlijke recept!!

Beantwoorden
RA
Rutger 2022-09-28 16:15:27

Hi! In dit recept hoeft geen bakpoeder of baking soda.

Beantwoorden
Leslie 2022-09-19 20:30:40

Hoi, gebruik je gezouten pecannoten?

Beantwoorden
LE
Rutger 2022-09-28 16:25:20

Ik gebruik ongezouten en ongebrande noten.

Beantwoorden
Miep 2022-09-18 12:04:38

Beste Rutger,

300 ml gecondenseerde melk, is dat precies de inhoud van zo'n blikje van bijna 400 gram?

Beantwoorden
MI
Monique 2022-09-18 13:00:29

Ik gooi het er idd allemaal in, het helder blikje. Hoe meer karamel, hoe beter, toch?

Beantwoorden
MO
Rutger 2022-09-19 11:50:51

Hoi. Dat is zo'n 300 gram, dus je houdt iets over. Als je alles gebruikt kan het zijn dat het mengsel hier en daar nog net iets te zacht en te weinig gekaramelliseerd is.

Beantwoorden