Als je op zoek bent naar een heerlijk zoet tussendoortje, dan is dit recept voor zelfgemaakte pecanrepen ideaal! Deze pecan repen of pecannoten repen zet je in een handomdraai op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De gecondenseerde melk wordt over de koekbodem met pecannoten gegoten en verandert in de oven in een heerlijke karamel. De rijke, zoete en boterachtige smaak van de pecannoten is perfect in combinatie met de karamel. 

Pecan repen

Met dit recept maak je een grote koek, waar je vervolgens 12 pecan karamelrepen van snijdt.

Meer recepten proberen met de lekkere combinatie van pecannoten en karamel? Probeer dan eens deze karamel koekjes met pecannoot of deze karamel panna cotta met pecannoten.

Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 175 gr bloem
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • Voor de toppnig
  • 200 gr pecannoten
  • 300 gr gezoete, gecondenseerde melk
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Zelf pecan karamelrepen maken 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20×20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed daar een samenhangend deeg van. Doe het deeg in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit over de bodem. Prik het deeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bodem in 18-23 minuten goudbruin.

Haal de vorm uit de oven als de bodem gaar is, maar laat de oven wel aanstaan. Verdeel de pecannoten over de bodem en giet daar de gecondenseerde melk over. Bak de koek nog 22-27 minuten tot de gecondenseerde melk gekaramelliseerd is.

Laat de koek afkoelen in de vorm. Haal hem daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd de koek in twaalf repen.

Foto: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (23)
Miep 2022-09-18 12:04:38

Beste Rutger,

300 ml gecondenseerde melk, is dat precies de inhoud van zo'n blikje van bijna 400 gram?

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-09-19 11:50:51

Hoi. Dat is zo'n 300 gram, dus je houdt iets over. Als je alles gebruikt kan het zijn dat het mengsel hier en daar nog net iets te zacht en te weinig gekaramelliseerd is.

Beantwoorden
Bri 2022-11-13 17:17:13

Ik pas het recept aan de hoeveelheid gecondenseerde melk aan, hoef je niets weg te gooien en heb je meer repen.

Beantwoorden
BR
Monique 2022-09-18 13:00:29

Ik gooi het er idd allemaal in, het helder blikje. Hoe meer karamel, hoe beter, toch?

Beantwoorden
MO
Corry 2022-10-27 10:12:35

Nee...wanneer je teveel erin doet, blijft het vloeibaar van binnen

Beantwoorden
CO
Leslie 2022-09-19 20:30:40

Hoi, gebruik je gezouten pecannoten?

Beantwoorden
LE
Rutger 2022-09-28 16:25:20

Ik gebruik ongezouten en ongebrande noten.

Beantwoorden
Rabia 2022-09-23 12:15:06

Dag Rutger,

Ik ga dit heerlijkerecept vanmiddag maken en vroeg me af of er geen bakpoeder pf baking soda in komt?

Alvast bedankt voor je reactie!

Beantwoorden
RA
Rutger 2022-09-28 16:15:27

Hi! In dit recept hoeft geen bakpoeder of baking soda.

Beantwoorden
Rabia 2022-09-23 19:14:53

Inmiddels gebakken-zonder bakpoeder of baking soda uiteraard- en het is onwijs lekker! En het is ook nog eens in een handomdraai te maken! Dit gaat vaak gemaakt worden!
Dank voor dit heerlijke recept!!

Beantwoorden
RA
Irma 2022-09-29 10:22:48

Hoi Rutger. Ik zou graag willen weten hoe lang je dit kunt bewaren. Ik ben alleenstaand en om nou alles direct naar binnen te moeten werken in m'n uppie....

Beantwoorden
IR
Rutger 2022-10-11 08:55:39

Luchtdicht verpakt zeker een week op kamertemperatuur, en in de vriezer 2-3 maanden.

Beantwoorden
Monika 2022-10-02 14:07:04

Wij hebben er 4 dagen van gegeten. Bewaard in koelkast in afgesloten doos. Het was toen op dus misschien kan het nog langer. Ik denk het eigenlijk wel.

Beantwoorden
MO
Angela 2022-10-04 21:38:16

Kun je dit ook invriezen?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-10-11 08:27:39

Volgens mij kan dat prima!

Beantwoorden
Lin 2022-10-05 19:18:48

Misschien een stomme vraag maar moet het blikje gecondenseerde melk eerst in kokend water van te voren?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-10-11 08:26:31

Dat is voor dit recept niet nodig.

Beantwoorden
Betty 2022-10-10 23:16:52

Nee hoor. Je giet het erover. In de oven carameliseerd het dan.

Beantwoorden
BE
Booike Wolters 2022-10-08 13:13:37

Het was heerlijk, ga ik zeker nog een keer maken.
Vraag: zou je dit ook zo kunnen doen met appels? Of is dat te vochtig en karamelliseert het dan niet?

Beantwoorden
BO
Rutger 2022-10-11 08:10:11

Dat lukt helaas niet. Er komt teveel vocht vrij uit de appels, waardoor de gecondenseerde melk inderdaad niet zal karamelliseren.

Beantwoorden
Sanne 2022-10-08 20:23:07

397 gr zie ik altijd op gecondenseerde melk staan en dat is net iets minder dan 300 ml als ik het in een maatbeker doe .

Beantwoorden
SA
Jose 2022-10-11 20:23:04

Ik heb de pecanreep net klaar, en ga m morgen aan mijn collega's laten proeven. Top recept en eenvoudig te bereiden.

Beantwoorden
JO
Regina 2022-10-12 08:32:32

Heerlijk zijn ze gisteren gemaakt

Beantwoorden
RE
Anne Wackers 2022-10-13 12:47:24

Hallo Rutger.

Kan dit ook met walnoten?
Ik heb een hele lading walnoten gekregen.
Misschien kan ik hier een gedeelte in verwerken.
Alvast bedankt.
Anne Wackers.

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-10-17 08:32:08

Hoi. Volgens mij kan dat ook prima. Dit recept is ook heel lekker met walnoten: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/engadiner-nusstorte-recept/

Beantwoorden
Ineke 2022-10-19 16:31:46

Leuk recept. Nog nooit met gecondenseerde melk gewerkt. Ik heb een ronde vorm gebruikt. Op sommige plekken zitten een soort bubbels aan de rand ... iets langer in de oven, maar nog langer durfde ik niet. Wat is de verklaring hiervoor?

Beantwoorden
IN
Rutger 2022-10-26 15:53:00

De gecondenseerde melk heeft de tijd nodig om te karamelliseren. Die bubbels zijn normaal.

Beantwoorden
Naomi 2022-10-21 10:52:42

Super makkelijk en zo lekker.. denk dat de koek nu voor de 6e keer in de oven staat.. heb m ook al een paar keer met dubbele hoeveelheid gemaakt omdat iedereen nog wel een stukje wilt.

Beantwoorden
NA
Anne Marie 2022-10-21 17:16:40

Ik heb ze vanmiddag gemaakt volgens de aangegeven maximale bak tijd, oven stand op boven en onderwarmte, maar helaas begonnen de randen echt al donker te kleuren en bleek de gecondenseerde melk in het midden echt nog licht van kleur en vloeibaar. Wat kan ik doen om dit te verhelpen in de toekomst?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-10-26 15:42:07

Heb je onder en bovenwarmte gebruikt. En niet meer dan 300 gram van de gecondenseerde melk? Dan zou het goed moeten gaan.

Beantwoorden
Anne 2022-10-26 17:56:10

Hier helaas hetzelfde probleem. Met boven- en onderwarmte. Ik had zelfs wat minder gecondenseerde melk gebruikt om dit te voorkomen.

Wat is voor een volgende keer handig, minder warm en langer?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-10-31 09:00:29

Dat zou je kunnen proberen. Het is lastig om het exact te zeggen, omdat elke oven net anders is.

Beantwoorden
Anne 2022-10-31 18:51:15

Dan ga ik dat proberen.

Ze waren niet perfect, maar zeker lekker.

Bedankt voor je reactie en het leuke recept!

Beantwoorden
AN
Nel 2022-10-22 15:14:46

kun je dit ook in een glazen schaal bakken?

Beantwoorden
NE
Rutger 2022-10-26 15:39:47

De kans is wel dat het deeg dan iets minder knapperig wordt. Metaal geleid de warmte beter.

Beantwoorden
Meriam 2022-10-26 13:51:07

Hoi Rutger, jouw recepten zien er allemaal zo lekker uit, echter ik mag zelf niet teveel suiker hebben. Is het mogelijk om jouw recepten met minder suiker te maken of doet dit afbreuk aan de structuur? Alvast bedankt voor je reactie.

Beantwoorden
ME
Rutger 2022-10-26 15:19:01

Hoi. Dit verschilt per recept, daar is geen eenduidig antwoord op te geven helaas. Naast dat suiker aan de smaak bijdraagt is het vaak ook belangrijk voor de textuur.

Beantwoorden
Anita 2022-11-03 13:30:37

Heb mij precies aan het recept gehouden maar klopt het dat het deeg niet veel dikker wordt (gerezen)

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-11-19 09:49:21

Hoi. Dat klopt inderdaad.

Beantwoorden
Jackie 2022-11-09 18:49:11

Hoi Rutger,
Dank je wel voor het prachtige recept. Ik heb amandelmeel gebruikt en zaden mix.
Het was heerlijk! Er is goed mee te variëren 👍🙏🏼

Beantwoorden
JA
Geraldine 2022-11-20 13:28:54

In het recept staat 300ml gecondenseerde melk maar nou zie ik hier als reactie 300 gram. Ik heb iets minder dan het blikje gedaan maar alsnog zijn stukken al donkerbruin of nog helemaal wit. Welke van de 2 maatstaven moet ik aanhouden?

Beantwoorden
GE
Rutger 2022-12-01 15:56:32

300 gram is de juiste.

Beantwoorden
Andrea Vanslembrouck 2022-12-08 22:02:54

Hoi!

Ik maak dit recept regelmatig in een kleine taartvorm en hij is heeeeerlijk!!
Ik vroeg me af, zou je dit kunnen invriezen?

Groetjes!
Andrea

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-12-12 13:38:00

Volgens mij kan dat prima. Zorg ervoor dat je ze goed luchtdicht verpakt,

Beantwoorden
Eva 2022-12-16 10:56:47

Heeft iemand het al geprobeerd met gecondenseerde kokosmelk ivm koemelkallergie?

Beantwoorden
EV
Jacky 2022-12-18 22:21:41

Nee, maar ik ga het morgen proberen met gecondenseerde havermelk. Sinds kort te koop bij eko winkel.

Beantwoorden
JA
Jacky 2022-12-19 19:01:53

Ze zijn superngoed gelukt, nog beter dan de eerste keer. De haver gecondenseerde melk rook vreemd ennwas wat dun, maar smaakt prima ik proef niet echt verschil. Voor de zekerheid het hele blikje gebruikt omdat de consistentie echt anders was en dit pakte goed uit.

Beantwoorden
JA
Eva 2022-12-29 15:55:18

Ik had de gecondenseerde kokosmelk geprobeerd. Het moest wel iets langer, maar was erg lekker.
Nu ga ik het proberen met glutenvrije meel

Beantwoorden
EV
Jantine 2023-01-08 17:57:15

Hallo,

Vandaag ook dit recept geprobeerd. Ik heb een hetelucht oven en dus de tempé wat maar beneden gedaan. Alleen vond ik het lastig te bepalen wanneer de bodem goed gebakken was. Het werd niet echt goudbruin, alleen een klein beetje aan de zijkant.
Moet ik het dan nog langer, of hogere temperatuur of ligt het echt aan mijn oven?
Misschien ook lastig te zeggen, maar wie weet heeft iemand een tip.
Dank!

Beantwoorden
JA
Rutger 2023-01-09 09:30:29

Hi. Het klinkt alsof de temperatuur dan toch iets hoger had gemogen. De bodem mag echt wel goudbruin zijn.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.