Strawberry cheesecake ijs: bij de ijssalon waar we in de zomer regelmatig een ijsje halen, is dit mijn één van mijn favoriete ijssmaken. Ik vind het heerlijk, dat gemarmerde ijs met aardbeiensaus en stukjes koek. Met dit strawberry cheesecake ijs recept kun je het zelf maken en het is echt makkelijker dan je denkt! Het is wel iets moeilijker om er vervolgens van af te blijven…

Strawberry cheesecake ijs - recept

Dit recept is goed voor 10-15 bolletjes. Let op: voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.

5 tips voor het lekkerste strawberry cheesecake ijs

Dit aardbeien cheesecake ijs is heerlijk zomers. Volg mijn stap voor stap recept hieronder en geniet van dit zelfgemaakte ijs. Meer variëren met het recept? Bekijk dan de volgende tips:

  • Dit aardbeien cheesecake ijs is ook lekker op een zelfgemaakt hoorntje.
  • In plaats van zelfgebakken kruimels kun je ook andere koekjes verkruimelen en door het ijs mengen, bijvoorbeeld kandijkoeken, speculoosjes of zandkoekjes.
  • Voor het ijs zelf heb je zo’n 60 gram aardbeiensaus nodig. Naar wens kun je het cheesecake ijs voor het serveren besprenkelen met de rest van de aardbeiensaus. 
  • Garneer het ijs met verse aardbeien of gemarineerde aardbeien. Het is ook erg lekker om dit cheesecake ijs voor het serveren nog te bestrooien met wat extra knapperige kruimels.  
  • Check voor meer uitleg over roomijs maken en de verschillende soorten ijsmachines mijn basisrecept vanille-ijs.

Heb je aardbeiensaus over of wil je de saus voor een ander recept gebruiken? Gebruik de aardbeiensaus bijvoorbeeld voor een lekker pudding recept of in je zelfgemaakte vla. Wil je eens wat anders maken dan strawberry cheesecake ijs? Vervang de aardbeiensaus door frambozensaus.

Strawberry cheesecake ijs - recept

Hoe dit aardbeien cheesecake ijs bewaren?

Je kunt dit zelfgemaakte cheesecake ijs wel even bewaren, maar doe dit niet te lang. Na verloop van tijd ontstaan er namelijk ijskristallen in het ijs en dit maakt de textuur wel echt minder lekker. Net gemaakt is dit strawberry cheesecake ijs echt het lekkerst.

Zet het ijs trouwens een half uur voordat je het gebruikt in de koelkast. Daardoor wordt het iets zachter en kun je er makkelijk bolletjes van scheppen.

Strawberry cheesecake ijs - recept

Meer lekker zomers ijs maken

Ingrediëntenlijst
  • Voor het ijs
  • ½ vanillestokje
  • 100 ml slagroom
  • 270 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 125 gr suiker
  • 200 gr roomkaas
  • Voor de aardbeiensaus
  • 125 gr (diepvries)aardbeien
  • 40-50 gr geleisuiker
  • sap van ¼ citroen
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Strawberry cheesecake ijs recept – Stap voor stap

Mengsel voor cheesecake ijs maken

Schraap het merg uit het vanillestokje en doe zowel het vanillemerg als het leeg geschraapte vanillestokje samen met de slagroom en de melk in een pan. Breng het melkmengsel aan de kook. Doe intussen de eidooiers met de suiker in een kom en klop kort door. Schenk het kokende melkmengsel bij de eidooiers en klop goed door. Verwijder het vanillestokje en giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren met een spatel tot het mengsel dikker begint te worden, tot zo’n 82-84 °C. Laat het niet koken. Haal de ijsbasis van het vuur en schenk deze door een zeef in een kom. Voeg de roomkaas toe en meng deze er met een staafmixer door. Laat het mengsel afkoelen en laat het daarna een nacht rusten in de koelkast.

Aardbeiensaus maken

Doe voor de aardbeiensaus de aardbeien, de geleisuiker en het citroensap in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het vervolgens door een fijne zeef. Druk de aardbeienmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes achterblijven en je een gladde saus krijgt. Laat de saus afkoelen en zet ‘m dan tot gebruik in de koelkast. 

Strawberry cheesecake ijs draaien

Mix de ijsbasis voordat je het tot ijs gaat draaien nog ½-1 minuut door met een staafmixer. Giet de ijsbasis in de ijsmachine en draai tot ijs. Schep ⅓ van het ijs in een (diepvries)bakje en verdeel daar ⅓ van de kruimels en ⅓ van de aardbeiensaus over. Herhaal dit 2 keer en eindig met de kruimels en de saus. Marmer het ijs met de saus en de kruimels door met een spatel voorzichtig door het ijsmengsel te gaan. Werk wel snel, om te voorkomen dat het ijs smelt. Zet het aardbeien cheesecake ijs in de vriezer zodat het stevig wordt.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Annemieke 2025-06-19 09:03:08

Hoe kun je dit ijs on een ninja ice cream maken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2025-06-20 07:01:24

Hi. Met dit specifieke recept heb ik zelf nog geen ervaring in de ninja. Maar ik denk dat je de custardbasis kunt invriezen in de beker en dan tot ijs kunt mixen.

Beantwoorden