Deze frambozensaus is onwijs lekker en heel makkelijk te maken. Zelf heb ik altijd wel wat van deze saus in de vries, in kleine bakjes, zodat ik nooit mis grijp. Serveer deze saus over je ijs, bij wafels, door je yoghurt of kwark, of over deze panna cotta van witte chocolade. 

frambozenaus

Eigenlijk is deze frisse frambozensaus geschikt voor alles dat je nog lekkerder wilt maken. Als verse frambozen niet te duur zijn gebruik ik die, maar diepvriesframbozen zijn ook heel goed geschikt voor dit recept. Je kunt deze saus onder andere gebruiken bij deze panna cotta van witte chocolade, in combinatie met zelfgemaakte hangop of over zelfgemaakt vanille-ijs.

Frambozensaus
Ingrediëntenlijst
  • Voor de frambozensaus
  • 250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
  • 100 gr geleisuiker
  • ½ citroen, sap

Frambozensaus maken

Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het dan door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.

Serveer de saus lauwwarm of afgekoeld.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (13)
Linda van Huizen 2016-09-11 16:58:16

Kan ik deze saus gebruiken om over bijvoorbeeld blondies te gieten en dan de oven in? Of heeft u daar een ander recept voor? Vast bedankt, Linda

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-09-14 11:31:42

Hoi! Ik zou deze saus niet meebakken, daar is het denk ik wat de dun voor. Ik zou klodders frambozenjam over het blondiebeslag verdelen en die dan door het beslag heen 'marmeren', door een paar keer met de achterkant van een vork door het beslag te gaan.

Beantwoorden
Rita van Roojen-Schaap 2016-12-23 09:58:36

Ik heb van verse mandarijnen saus gemaakt, deze is wat bitter geworden, kan ik er nog iets aan doen?

Beantwoorden
RI
Alex 2017-05-19 11:32:39

Wel de velletjes er afhalen anders wordt het zeker bitter.
Het makkelijkst gaat dat met een zeer scherp mesje.

Beantwoorden
AL
Rutger 2017-05-26 11:08:28

Welke velletjes bedoel je? Van de citroen heb je alleen maar het sap nodig.

Beantwoorden
Trina 2018-10-01 01:38:15

Goed lezen Rutger?

Beantwoorden
TR
albertina van der bent 2018-11-11 14:14:05

beste Rutger.
ik ben cupe cakejes aan het maken en wil er een vulling van frambozen of aardbeien of bramen erin doen.
hoe maak ik het om het in een cupe cakeje te doen en dan in de oven.
met vriendelijk groet,
albertina

Beantwoorden
AL
Rutger 2018-11-19 14:49:09

Daar heb ik geen recept voor helaas.

Beantwoorden
J Schellens 2019-01-10 18:01:10

Ik heb in onze tuin Frambozen
Kun je ook frambozen jam maken

Beantwoorden
J
Rutger 2019-01-15 10:48:59

Tuurlijk! Dan kun je frambozen-geleiksuiker 1 op 1 gebruiken. Op de verpakking staat hoe je er jam mee kunt maken.

Beantwoorden
Michiel 2020-04-09 20:09:02

Omdat frambozen van zichzelf al wat zuur zijn gebruik ik meestal limoensap voor frambozensaus. Maakt het net wat minder zuur dan met citroensap.

Beantwoorden
MI
Jolande 2020-10-24 14:27:31

Welke geleisuiker gebruik je? De gewone of de speciale?
Ga het proberen met mijn stoofperen.
Groetjes

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-10-26 13:06:00

Ik gebruik hiervoor de gewone geleisuiker.

Beantwoorden
Cottereel patricia 2021-10-26 17:45:09

Dank u wel we gaan dit eens moeten maken

Beantwoorden
CO
Helma Langezaal 2021-12-14 18:49:09

Kan je de saus ook maken met gewone suiker ipv geleisuiker

Beantwoorden
HE
Rutger 2021-12-21 08:41:38

De geleisuiker zorgt ervoor dat de saus dikker wordt, met gewone suiker lukt dat niet.

Beantwoorden
Yero 2021-12-23 21:49:48

Hoi rutger ik ben bezig met een half chocolade half vanille cake kan deze saus hier ook bij?

Beantwoorden
YE
Rutger 2021-12-24 09:12:54

Erbij zeker, erdoor heb ik nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Pauline 2022-01-02 20:00:33

Hoi Rutger
Ik heb deze saus 2 dagen geleden gemaakt . Erg lekker!
Hoe lang kan ik die in de koelkast bewaren ? En als je de saus invriest wordt de smaak dan niet minder ?

Beantwoorden
PA
Rutger 2022-01-04 14:20:35

Hoi. Je kunt de saus zeker 1-2 weken in de koelkast bewaren. En na invriezen blijft de smaak prima!

Beantwoorden
Deborah 2022-10-07 01:35:18

Hoi Rutger. Ik heb overal gezocht maar volgens mij was het op jouw site. Bij de frambozensaus moet je toch een "zuurtje" doen om iets dat in de frambozen zit af te breken?

Ik wil ananascurd maken en daarbij moet het geloof ik ook.

Beantwoorden
DE
Rutger 2022-10-11 08:19:44

Hi. Ik weet niet precies wat je bedoelt met het afbreken. Ik doe wel citroensap in de saus, vooral voor de frisse smaak.

Beantwoorden
Marian 2022-10-31 13:25:35

Hoi,
Als ik de saus van bevroren frambozen wordt gemaakt, kan ik de saus dan nog invriezen?

Groetjes Marian

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-11-19 10:02:19

Dat kan prima!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.