- Voor de frambozensaus
- 250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
- 100 gr geleisuiker
- ½ citroen, sap
Deze frambozensaus is onwijs lekker en heel makkelijk te maken. Zelf heb ik altijd wel wat van deze saus in de vries, in kleine bakjes, zodat ik nooit mis grijp. Serveer deze saus over je ijs, bij wafels, door je yoghurt of kwark, of over deze panna cotta van witte chocolade. Eigenlijk is deze frisse frambozensaus geschikt voor alles dat je nog lekkerder wilt maken. Als verse frambozen niet te duur zijn gebruik ik die, maar diepvriesframbozen zijn ook heel goed geschikt voor dit recept. Je kunt deze saus onder andere gebruiken bij deze panna cotta van witte chocolade, in combinatie met zelfgemaakte hangop of over zelfgemaakt vanille-ijs.
Frambozensaus maken
Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het dan door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.
Serveer de saus lauwwarm of afgekoeld.
Foto’s: Erik Spronk







