Ingrediëntenlijst
  • Voor de frambozensaus
  • 250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
  • 100 gr geleisuiker
  • ½ citroen, sap

Deze frambozensaus is onwijs lekker en heel makkelijk te maken. Zelf heb ik altijd wel wat van deze saus in de vries, in kleine bakjes, zodat ik nooit mis grijp. Serveer deze saus over je ijs, bij wafels, door je yoghurt of kwark, of over deze panna cotta van witte chocolade.  Eigenlijk is deze frisse frambozensaus geschikt voor alles dat je nog lekkerder wilt maken. Als verse frambozen niet te duur zijn gebruik ik die, maar diepvriesframbozen zijn ook heel goed geschikt voor dit recept. Je kunt deze saus onder andere gebruiken bij deze panna cotta van witte chocolade, in combinatie met zelfgemaakte hangop of over zelfgemaakt vanille-ijs.

Bereiding: Frambozensaus

Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het dan door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.

Serveer de saus lauwwarm of afgekoeld.

Frambozensaus

Foto’s: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (4)
albertina van der bent 2018-11-11 14:14:05

beste Rutger.
ik ben cupe cakejes aan het maken en wil er een vulling van frambozen of aardbeien of bramen erin doen.
hoe maak ik het om het in een cupe cakeje te doen en dan in de oven.
met vriendelijk groet,
albertina

Beantwoorden
AL
Trina 2018-10-01 01:38:15

Goed lezen Rutger?

Beantwoorden
TR
Rita van Roojen-Schaap 2016-12-23 09:58:36

Ik heb van verse mandarijnen saus gemaakt, deze is wat bitter geworden, kan ik er nog iets aan doen?

Beantwoorden
RI
Alex 2017-05-19 11:32:39

Wel de velletjes er afhalen anders wordt het zeker bitter.
Het makkelijkst gaat dat met een zeer scherp mesje.

Beantwoorden
AL
Rutger 2017-05-26 11:08:28

Welke velletjes bedoel je? Van de citroen heb je alleen maar het sap nodig.

Beantwoorden
Linda van Huizen 2016-09-11 16:58:16

Kan ik deze saus gebruiken om over bijvoorbeeld blondies te gieten en dan de oven in? Of heeft u daar een ander recept voor? Vast bedankt, Linda

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-09-14 11:31:42

Hoi! Ik zou deze saus niet meebakken, daar is het denk ik wat de dun voor. Ik zou klodders frambozenjam over het blondiebeslag verdelen en die dan door het beslag heen 'marmeren', door een paar keer met de achterkant van een vork door het beslag te gaan.

Beantwoorden