Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • ½ recept victoriabeslag (of gebruik geroosterd amandelschaafsel)
  • 25 gr pistachenootjes, grof gehakt

Wat is er lekkerder dan aardbeien met slagroom? Slagroomtaart met aardbeien! In deze slagroomtaart zijn heel veel aardbeien verwerkt, wat de taart waanzinnig lekker maakt. Je kunt er voor kiezen om het biscuit van de slagroomtaart te besprenkelen met een trempeersiroop voor extra smaak en smeuïgheid. Maak die dan met bijvoorbeeld limoncello, kirsch of sinaasappellikeur, die gaan allemaal erg goed samen met de aardbeien. Je kunt de trempeersiroop ook achterwege laten; de slagroom en grote hoeveelheid verse aardbeien geven de taart veel smaak en zorgen ervoor dat de taart alles behalve droog is.

Victoria beslag

Bereiding: Slagroomtaart met aardbeien

Bak de biscuittaart een dag van tevoren volgens dit recept. Na een dag is de bodem beter te snijden en kruimelt het minder. Snijd het biscuit twee keer doormidden, zodat je drie lagen hebt.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik. Bewaar de mooie plakjes uit het midden voor bovenop. De zijkanten kunnen straks in de taart als vulling.

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Check dit artikel voor tips over het goed opkloppen van slagroom.

Leg de onderste plak biscuit op een schaal en strijk daar de aardbeienjam op. Verdeel daar wat slagroom over en bedek dit met de (minder mooie) plakjes aardbei. Plaats hier de tweede biscuitlaag op en besprenkel deze naar wens met wat trempeersiroop. Verdeel ook hier een laag slagroom en plakjes aardbeien over. Dek af met de laatste biscuitplak en smeer de hele taart af met de overige slagroom. Druk het victoria beslag tegen de zijkant van de taart. Garneer de bovenkant van de slagroomtaart met de mooie plakjes aardbei. Doe dit van buiten naar binnen. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes over de slagroomtaart met aardbeien.

Slagroomtaart met aardbeien

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (3)
Jean 2018-10-07 15:22:21

Het zijn pistache nootjes geen pecan

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-10-07 17:38:43

Dank voor je oplettendheid! In de lopende tekst stond dat inderdaad verkeerd. Ik heb het aangepast.

Beantwoorden
Marjan 2018-08-27 12:04:43

De aardbeien waren na een halve dag ingedroogd. Hoe kan ik voorkomen dat ze lelijk worden?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-09-16 13:42:42

Je kunt ze bestrijken met wat afdekgelei, zo doet de bakker dat ook. Het recept daarvoor vind je hier: https://www.rutgerbakt.nl/basisrecept-afdekgelei/

Beantwoorden
Pascale 2018-06-25 22:05:19

Wat ziet deze taart er toch ook weer superlekker uit! :-p

Beantwoorden
PA