Ingrediëntenlijst
  • Voor de taart
  • 1 biscuitbodem van 24 cm
  • 1 recept trempeersiroop
  • 750 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 90 gr suiker
  • 150 gr rode jam naar keuze
  • 200 gr kleingesneden verse vruchten naar keuze
  • of 200 gr cocktailvruchtjes uit blik, uitgelekt
  • Verder nodig
  • 100 gr amandelschaafsel (of gebruik Victoriabeslag )
  • vers fruit, ter decoratie

Er gaat maar weinig boven een zelfgebakken klassieke slagroomtaart, zeker niet als die gevuld is met vers seizoensfruit. Met dit slagroomtaart recept bak je de lekkerste slagroomtaart! Met de vruchten en de smaak van de trempeersiroop kun je volop variëren. En je kunt ook een laag slagroom vervangen door een laag zelfgemaakte banketbakkersroom.

Bereiding: Klassieke slagroomtaart

Bak de biscuitbodem als in het basisrecept staat en laat het helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 165 °C. Verdeel het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat en Rooster het in 6 tot 9 minuten goudbruin. Laat het daarna afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en strijk hier de jam op. Strijk een laag slagroom op de jam en dek deze af met de tweede plak biscuit. Trempeer ook deze met de siroop en strijk er een laag slagroom op. Verdeel de vruchtjes over de slagroom, dek dit af met de laatste biscuitplak en bestrijk ook deze met de trempeersiroop.

Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met slagroom, zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk het geroosterde amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de slagroomtaart hiermee op. Decoreer de taart met vers fruit.

Tip: Bij het doorsnijden van het biscuit is het lastig om exact horizontaal te snijden. Om te voorkomen dat de taart na het in elkaar zetten scheef is, plaats je drie cocktailprikkers boven elkaar in het biscuit zodat je precies weet hoe de plakken op elkaar horen te liggen.

Foto: Harold Pereira

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
leo Vanderhaeghe 2018-12-03 07:28:18

Hallo,

De onderste laag moet getrempeerd worden.

Bij het recept van de trempeersiroop staat echter dat de onderste laag niet mag getrempeerd worden.

Is het hier dan geen bezwaar om de onderste laag te tremperen.

met dank

Beantwoorden
LE
Rutger 2018-12-03 09:01:41

Hallo. Heel goed opgelet. In principe is het niet verstandig om de onderste laag ook te tremperen, maar als je niet teveel siroop gebruikt kan het wel. In deze klassieke slagroomtaart vind ik het wel heel lekker als alle lagen getrempeerd worden.

Beantwoorden