- Voor de trempeersiroop
- 50 ml water
- 45 gr suiker
- 25 ml drank, bijvoorbeeld brandy, marasquin, kirsch, rum, amandellikeur, sinaasappellikeur of limoncello of een andere smaakmaker naar smaak, bijvoorbeeld rozenwater, vanille-extract of siroop (bijvoorbeeld van Monin)
Tremperen is het besprenkelen van een biscuit of cake met een op smaak gebrachte siroop. Dit zorgt voor een malser, minder droog gebak en het draagt bij aan de smaak. Bijna iedere slagroom- of mokkataart die je bij de bakker koopt is getrempeerd met siroop. Je gebruikt er trempeersiroop voor en dat is heel makkelijk zelf te maken. Met de smaken kun je eindeloos variëren. De suggesties die ik bij het recept heb genoemd zijn slechts een aantal voorbeelden, probeer vooral ook andere smaken uit! Trempeer trouwens de onderste plak van een biscuitaart niet, die kan daardoor te slap worden waardoor je moeilijker mooie punten van de taart kunt snijden.
Bereiding: Trempeersiroop
Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat de siroop 1 minuut doorkoken en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal de trempeersiroop van het vuur en voeg de drank of andere smaakmaker toe. Laat de siroop afkoelen voor gebruik. Verdeel de siroop over het biscuit doormiddel van een doseerflesje, verstuiver of gewoon met een kwast.
Foto: Erik Spronk








