Victoria beslag is eigenlijk niets anders dan geroosterd en gesuikerd amandelschaafsel. Superlekker om te gebruiken als afwerking voor een taart of als knapperig element bij een dessert. Met dit recept maak je het heel makkelijk zelf. Bakkers gebruiken dit krokante amandelschaafsel vaak om hun slagroomtaarten mee af te werken. In plaats van enkel geroosterd amandelschaafsel gebruiken zij deze krokante versie, waardoor de taart nog lekkerder wordt. Voor extra smaak kun je ook nog wat citroenrasp aan het mengsel toevoegen, dat geeft het krokante amandelschaafsel een fijne smaak. Weet wel dat het amandelschaafsel naar verloop van tijd minder krokant wordt. Als je de taart de dag van tevoren al afmaakt, trekt het vocht in het victoria beslag, waardoor het zijn knapperigheid verliest. Het blijft lekker hoor, maar op zijn krokantst is het beslag het lekkerste. Idealiter maak je de taart dan ook enkele uren van tevoren af, zodat het amandelschaafsel heerlijk krokant is.

Victoria beslag

Je kunt victoria beslag onder andere gebruiken om mijn hazelnoot-schuimtaart mee af te werken of als topping op bijvoorbeeld een fruitsalade. Of in dit recept voor deze aardbeien-slagroomtaart, waarbij ik het victoria beslag heb gebruikt.

Victoria beslag
Ingrediëntenlijst
  • Voor het Victoria beslag
  • 175 gr amandelschaafsel
  • 175 gr fijne suiker
  • 1 eiwit (30 gram)
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Victoria beslag maken

Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

Doe het amandelschaafsel, de fijne suiker en het eiwit in een kom en meng dit door elkaar, zodat al het amandelschaafsel bedekt is met een laagje suiker. Spreid het mengsel uit over de beklede bakplaat en bak het 15-25 minuten in de oven. Schep het mengsel tussendoor 2 tot 3 keer om. Zo voorkom je dat er grote stukken ontstaan en krijg je een mooi gelijkmatig victoriabeslag.

Laat het krokante gesuikerde amandelschaafsel afkoelen en verpak het luchtdicht totdat je het gaat gebruiken.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Charlotte 2018-06-20 15:34:20

Net gemaakt voor op de appeltaart die ik morgen ga maken. Moet moeite doen om het niet op te snoepen!

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-06-20 17:07:20

Dat probleem ken ik ja! Lekker op de appeltaart ook!

Beantwoorden
Malou 2019-10-18 21:14:43

Hoe lang kun je het bewaren in een luchtdichte pot?

Beantwoorden
MA
Lieven Verhaeghe 2022-03-03 06:14:30

In een blikken koekendoos enkele weken !!!
Zoals je koekjes bewaart

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-10-21 12:58:41

Zeker wel enkele weken.

Beantwoorden
Marianne Tuyn 2022-07-02 17:01:04

Klop je het eiwit eerst stijf of doe je het er ongeklopt doorheen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-07-04 10:29:56

Het kan er ongeklopt door heen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.