Victoria beslag is eigenlijk niets anders dan geroosterd en gesuikerd amandelschaafsel. Superlekker om te gebruiken als afwerking voor een taart of als knapperig element bij een dessert. Met dit recept maak je het heel makkelijk zelf. Bakkers gebruiken dit krokante amandelschaafsel vaak om hun slagroomtaarten mee af te werken. In plaats van enkel geroosterd amandelschaafsel gebruiken zij deze krokante versie, waardoor de taart nog lekkerder wordt. Voor extra smaak kun je ook nog wat citroenrasp aan het mengsel toevoegen, dat geeft het krokante amandelschaafsel een fijne smaak. Weet wel dat het amandelschaafsel naar verloop van tijd minder krokant wordt. Als je de taart de dag van tevoren al afmaakt, trekt het vocht in het victoria beslag, waardoor het zijn knapperigheid verliest. Het blijft lekker hoor, maar op zijn krokantst is het beslag het lekkerste. Idealiter maak je de taart dan ook enkele uren van tevoren af, zodat het amandelschaafsel heerlijk krokant is.

Je kunt victoria beslag onder andere gebruiken om mijn hazelnoot-schuimtaart mee af te werken of als topping op bijvoorbeeld een fruitsalade. Of in dit recept voor deze aardbeien-slagroomtaart, waarbij ik het victoria beslag heb gebruikt.

- Voor het Victoria beslag
- 175 gr amandelschaafsel
- 175 gr fijne suiker
- 1 eiwit (30 gram)
Victoria beslag maken
Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Doe het amandelschaafsel, de fijne suiker en het eiwit in een kom en meng dit door elkaar, zodat al het amandelschaafsel bedekt is met een laagje suiker. Spreid het mengsel uit over de beklede bakplaat en bak het 15-25 minuten in de oven. Schep het mengsel tussendoor 2 tot 3 keer om. Zo voorkom je dat er grote stukken ontstaan en krijg je een mooi gelijkmatig victoriabeslag.
Laat het krokante gesuikerde amandelschaafsel afkoelen en verpak het luchtdicht totdat je het gaat gebruiken.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Net gemaakt voor op de appeltaart die ik morgen ga maken. Moet moeite doen om het niet op te snoepen!
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.