Deze fruitsalade met aardbeien en sinaasappel is heel simpel, maar onwijs lekker. Soms is het te warm om te bakken, maar wil je wel uitpakken met een lekker nagerecht. Daarom dit recept voor een zomers dessert. Aan vers fruit hoef je eigenlijk weinig extra toe te voegen, het is zo al heel erg lekker. Door de frisse dressing en de gehakte munt krijgt het fruit is deze fruitsalade een extra fijne smaak. Natuurlijk kun je ook ander vers fruit aan dit fruitsalade recept toevoegen. Denk daarbij aan verschillende soorten meloen, mango, blauwe bessen of frambozen. Met relatief weinig moeite maak je gemakkelijk dit verfrissende dessert!
- Voor de fruitsalade
- 500 gr aardbeien
- 3-4 handsinaasappels
- 1 limoen, sap
- 1 el honing
- 2 el amandelschaafsel, geroosterd
- een paar blaadjes munt, fijngehakt
- Griekse yoghurt, hangop of vanille ijs, voor erbij
Bereiding: Fruitsalade met aardbeien en sinaasappel
Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer ze. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit en meng deze met de aardbeien. Leg het fruit op bordjes.
Meng voor de dressing het limoensap met de honing en sprenkel dit over het fruit. Strooi daar wat geroosterd amandelschaafsel en fijngehakte munt over. Serveer de zomerse fruitsalade met Griekse yoghurt, hangop of vanille-ijs.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.