Deze aardbeiensoezen maakte ik tijdens een technische opdracht toen ik meedeed aan Heel Holland Bakt. Slagroom en aardbeien zorgen direct voor een zomers gevoel en de combinatie met het soezendeeg is onwijs lekker. De grote soezen zijn niet alleen gegarneerd met aardbeien, maar je vindt dit zomerse fruit ook in de vulling. Als je wilt, kun je natuurlijk ook ander (zomer)fruit gebruiken in plaats van aardbeien.
Wil je meer hulp bij het maken van soezen? Bekijk dan ook mijn basisrecept voor soezendeeg en lees ook mijn soezen bakhulp waarin ik veelvoorkomende soezenproblemen bespreek.
Meer inspiratie voor soezen of soesjes opdoen?
Met dit recept maak je 12-16 aardbeiensoezen
- Voor de soezen
- 1 recept soezendeeg
- Voor de vulling
- 750 ml slagroom
- 90 gr suiker
- 2 zakjes slagroomversteviger
- 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in kwarten
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
- extra aardbeien, om te garneren
Zelf aardbeiensoezen maken
Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1-1½ centimeter en spuit hiermee hoopjes van 2-3 centimeter hoog en 5 centimeter doorsnede op het bakpapier. Dit kun je eventueel ook met een (ijs)lepel doen. Druk opstaande puntjes plat met een natte vinger en bak de soezen in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze na het bakken afkoelen.
Doe de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1-1½ centimeter.
Knip of snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden. Spuit een laag slagroom op de bodem van de soes en bedek deze met stukjes aardbei. Spuit hier nog een laag slagroom op en plaats de
bovenkant van de soes erop. Garneer de aardbeiensoes met een rozet slagroom en een aardbei. Bestuif de aardbeiensoezen voor het serveren met behulp van een theezeefje licht met poedersuiker.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Kan ik de bodem beetje smeren met gesmolten chocolade alvorens te vullen? zodat de soezen niet vochtig worden door de vulling, of heb je andere tips?
Alvast bedankt
BeantwoordenDat kan op zich wel, maar is niet heel gebruikelijk. Zo kort mogelijk van tevoren vullen werkt het beste.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.