Heb je zin in zelfgebakken koekjes? Dit recept voor hazelnoot spritsen is ontzettend makkelijk en je geniet in een mum van tijd van lekkere, zelfgemaakte hazelnoot koekjes. De gemalen hazelnoten in het deeg geven de koekjes een heerlijke smaak en kenmerkende brosse structuur van spritsen.
Geniet van een hele trommel vol met deze lekkernijen, want met dit hazelnoot koekjes recept bak je zoβn 35-40 koekjes.
Tip: het deeg voor deze hazelnoot spritsen spuit ik op met een spuitzak. Als je dat lastig vindt, kun je ook prima hazelnoot koekjes maken zonder spuitzak. Rol dan met je handen kleine bolletjes van het deeg, leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot zoβn 1 centimeter dikte. Druk er vervolgens in het midden een hazelnoot in.

Meer koekjes bakken met hazelnoot? Probeer dan ook eens deze 3 recepten:
- Voor het deeg
- 75 gr blanke hazelnoten
- 25 gr fijne suiker
- 165 gr boter, op kamertemperatuur
- 80 gr poedersuiker
- ΒΌ tl zout
- 1 eiwit, op kamertemperatuur
- 180 gr bloem
- Verder nodig
- 35-40 blanke hazelnoten
Zelf hazelnootkoekjes maken
Verwarm de oven voor op 170 Β°C. Spreid de hazelnoten uit over een bakplaat en rooster ze in 7-10 minuten licht goudbruin. Laat de noten afkoelen. De oven mag aan blijven staan op 170 Β°C.
Doe de geroosterde hazelnoten en de fijne suiker in een foodprocessor of hakmolentje en maal ze fijn. Maak de rest van het deeg en voeg de boter, poedersuiker en het zout toe aan een kom. Meng deze ingrediΓ«nten met een handmixer met gardes of een standmixer met de platte menghaak tot een romige en luchtige massa. Meng hier het eiwit door en spatel tot slot de gemalen hazelnoten en bloem door het deeg.
Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van ongeveer 1 centimeter. Spuit rozetten van zoβn 3 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in het midden daarvan een hazelnoot.
Bak de hazelnoot spritsen in 19-24 minuten goudbruin en gaar. Schep de gebakken koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Deze koekjes gisteren gemaakt. Zijn heerlijk maar de noot viel na afkoelen uit bijna ieder koekje. Wat kan ik anders doen om dit te voorkomen?
BeantwoordenHoi. Dat is heel gek. De volgende keer kun je de noot iets verder in het deeg drukken, zodat deze beter vast komt te zitten.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.