Om gebak, taarten en desserts mooi te kunnen garneren kun je een cornetje gebruiken. Een cornetje is een gevouwen spuitzakje van een stuk bakpapier. Daarmee kun je hele fijne decoraties aanbrengen met bijvoorbeeld chocolade of glazuur. Het enige dat je nodig hebt is een stuk bakpapier en een schaar. Ben je trouwens linkshandig, doe dan alles precies andersom!
Stap 1
Neem een rechthoekig stuk bakpapier van ongeveer 20 bij 30 centimeter en knip dit diagonaal door. Pak de langste zijde van de driehoek in het midden met je linkerhand vast.
Stap 2
Pak met je rechterhand de linkerbovenhoek en draai deze naar de rechterzijde.
Stap 3
Pak met je linkerhand de ontstane punt vast en rol met je rechterhand de rest van het papier om het puntzakje. Zorg dat het puntje gesloten blijft en het cornetje gespannen is.
Stap 4
Vouw de uitstekende punt naar binnen.
Stap 5
Vul het spuitzakje met bijvoorbeeld gesmolten chocolade en vouw het vervolgens aan de bovenkant dicht. Schep het niet te vol, anders wordt het een kliederboel met het dichtvouwen.
Stap 6
Knip een klein puntje af en knijp er voorzichtig in om te spuiten. Zorg dat er geen klontjes in de te spuiten massa zitten, anders raakt je cornetje verstopt.
Foto’s: Michiel Wichman
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.