Om gebak, taarten en desserts mooi te kunnen garneren kun je een cornetje gebruiken. Een cornetje is een gevouwen spuitzakje van een stuk bakpapier. Daarmee kun je hele fijne decoraties aanbrengen met bijvoorbeeld chocolade of glazuur. Het enige dat je nodig hebt is een stuk bakpapier en een schaar. Ben je trouwens linkshandig, doe dan alles precies andersom!

Stap 1

Neem een rechthoekig stuk bakpapier van ongeveer 20 bij 30 centimeter en knip dit diagonaal door. Pak de langste zijde van de driehoek in het midden met je linkerhand vast.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Stap 2

Pak met je rechterhand de linkerbovenhoek en draai deze naar de rechterzijde.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Stap 3

Pak met je linkerhand de ontstane punt vast en rol met je rechterhand de rest van het papier om het puntzakje. Zorg dat het puntje gesloten blijft en het cornetje gespannen is.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Stap 4

Vouw de uitstekende punt naar binnen.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Stap 5

Vul het spuitzakje met bijvoorbeeld gesmolten chocolade en vouw het vervolgens aan de bovenkant dicht. Schep het niet te vol, anders wordt het een kliederboel met het dichtvouwen.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Stap 6

Knip een klein puntje af en knijp er voorzichtig in om te spuiten. Zorg dat er geen klontjes in de te spuiten massa zitten, anders raakt je cornetje verstopt.

Cornetje (spuitzakje) vouwen – stap-voor-stap uitleg

Foto’s: Michiel Wichman

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)