Eerder schreef ik deze review over Bakken voor iedereen. De Bretoense appeltaart heb ik al eerder gedeeld met jullie, maar deze sablés van hazelnoten zijn ook echt de moeite waard. Deze gevulde hazelnootkoekjes zijn heerlijk, al eten ze wel wat lastig doordat de vulling er makkelijk tussenuit loopt.

- Voor de crème
- 125 gr slagroom
- 10 gr honing
- 150 gr melkchocolade, grof gehakt
- 40 gr boter, op kamertemperatuur
- Voor de koekjes
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 115 gr suiker
- 115 gr rietsuiker
- 2 gr zout
- 75 gr hazelnoten, fijngemalen
- 1 ei
- 200 gr bloem
Sablés van hazelnoten
Breng voor de crème de slagroom en de honing aan de kook. Giet de kokende massa op de stukjes melkchocolade en meng tot een homogene massa. Voeg de zachte boter toe, mix kort en plaats in de koelkast.
Meng voor de koekjes de grondstoffen kort tot een homogeen deeg. Rol het deeg onmiddellijk 3 millimeter dik uit tussen twee vellen bakpapier en plaats 10 minuten in de diepvriezer.
Snijd rechthoekjes van 2×4 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C. Haal de crème uit de koelkast, roer deze luchtig en zet de koekjes per 2 samen met de crème.
Tip: de koekjes zijn ook lekker zonder vulling.
Nieuwsgierig geworden naar meer recepten uit Bakken voor iedereen? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Als de vulling er zo makkelijk tussenuit loopt, is het dan geen idee om de verhouding slagroom:chocolade te veranderen? Dus meer chocola t.o.v. de slagroom zodat de crème steviger wordt?
Het zou zonde zijn als de koekjes van elkaar schuiven doordat de crème te zacht is.. :)


Ik ga ze ook maken, maar dan met pure chocolade. Daarmee hoop ik te voorkomen dat de vulling er tussenuit loopt. Dat lijkt mij een lekkerder oplossing dan gelatine ;-)
BeantwoordenDe gelatine proefde je gelukkig niet ;) maar ik had perongeluk toch te veel slagroom toegevoegd dus ik had geen andere keus meer. Ik ben benieuwd of het met pure chocolade beter stolt!
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.