Ingrediëntenlijst
  • Voor de crème
  • 125 gr slagroom
  • 10 gr honing
  • 150 gr melkchocolade, grof gehakt
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • Voor de koekjes
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 115 gr suiker
  • 115 gr rietsuiker
  • 2 gr zout
  • 75 gr hazelnoten, fijngemalen
  • 1 ei
  • 200 gr bloem

Eerder schreef ik deze review over Bakken voor iedereen. De Bretoense appeltaart heb ik al eerder gedeeld met jullie, maar deze sablés van hazelnoten zijn ook echt de moeite waard. Deze gevulde hazelnootkoekjes zijn heerlijk, al eten ze wel wat lastig doordat de vulling er makkelijk tussenuit loopt.

Bereiding: Sablés van hazelnoten

Breng voor de crème de slagroom en de honing aan de kook. Giet de kokende massa op de stukjes melkchocolade en meng tot een homogene massa. Voeg de zachte boter toe, mix kort en plaats in de koelkast.

Meng voor de koekjes de grondstoffen kort tot een homogeen deeg. Rol het deeg onmiddellijk 3 millimeter dik uit tussen twee vellen bakpapier en plaats 10 minuten in de diepvriezer.

Snijd rechthoekjes van 2×4 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C. Haal de crème uit de koelkast, roer deze luchtig en zet de koekjes per 2 samen met de crème.

Tip: de koekjes zijn ook lekker zonder vulling.

Nieuwsgierig geworden naar meer recepten uit Bakken voor iedereen? Kijk hier voor meer informatie!

Bakken voor iedereen

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Marleen 2016-06-13 18:20:34

Ik ga ze ook maken, maar dan met pure chocolade. Daarmee hoop ik te voorkomen dat de vulling er tussenuit loopt. Dat lijkt mij een lekkerder oplossing dan gelatine ;-)

Beantwoorden
MA
Maxime 2016-06-13 18:24:26

De gelatine proefde je gelukkig niet ;) maar ik had perongeluk toch te veel slagroom toegevoegd dus ik had geen andere keus meer. Ik ben benieuwd of het met pure chocolade beter stolt!

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-06-17 12:47:59

Dat klinkt ook heel lekker!

Beantwoorden
Maxime 2016-04-20 10:04:08

Als de vulling er zo makkelijk tussenuit loopt, is het dan geen idee om de verhouding slagroom:chocolade te veranderen? Dus meer chocola t.o.v. de slagroom zodat de crème steviger wordt?
Het zou zonde zijn als de koekjes van elkaar schuiven doordat de crème te zacht is.. :)

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-04-23 21:30:30

Hoi! Dat zou zeker kunnen. Dit recept komt letterlijk uit het boek waarover ik een review geschreven heb, vandaar dat ik de verhoudingen niet aangepast hebt.

Beantwoorden
Maxime 2016-05-03 13:09:00

Twee gelatine blaadjes doen ook al wonderen! En anders gewoon wat Nutella er tussen in plaats van de chocolade crème ;) voor als je niet zo veel geduld hebt!

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-05-03 18:37:49

Dat is ook zeker erg lekker denk ik!

Beantwoorden