Bakken voor iedereen, Christophe Declercq, Lannoo

De titel van dit boek belooft al veel goeds: Bakken voor iedereen. Het boek is geschreven door Christophe Declercq. Hij is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over desserts. Er staan al een paar van zijn boeken in mijn boekenkast en ik ben dan ook oprecht benieuwd wat dit boek gaat brengen.

bakken voor iedereen

Praktisch boek

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waaronder bladerdeeg, boterroomgebak, cakes, desserts, koekjes en roomijs. Per hoofdstuk vind je verschillende recepten, die kort en puntsgewijs beschreven worden. Daarbij zijn verschillende stap-voor-stapfoto’s te zien, die de bereiding nog duidelijker maken. Ik vind het erg fijn dat je ziet hoe een bereiding eruit moet zien, dit werkt erg verhelderend bij de korte beschrijvingen.

In het boek vind je bekende en minder bekende recepten. Denk daarbij aan eclairs, clafoutis met verse vijgen, aardbeienbavaroisetaart, truffels van chocoladeroomijs en ijskroketjes. Eigenlijk ziet alles er wel lekker uit en krijg ik er heel veel zin van om te bakken!

Soms merk je dat het boek geschreven is door een Belgische auteur, vooral door de benamingen van de ingrediënten. Zo wordt er regelmatig gebruik gemaakt van amandelbroyage (helft amandelmeel, helft poedersuiker), fondantchocolade en puddingpoeder. Dat laatste kan overigens prima vervangen worden door custardpoeder.

bakken voor iedereen

Bekende recepten

Als je al in het bezit bent van een eerder boek van Christophe, zoals Basic taarten of Basic patisserie, dan zullen sommige recepten je bekend voorkomen. Veel recepten zijn al verschenen in zijn eerdere boeken en nu dus gebundeld in Bakken voor iedereen. Het blijven goede recepten, maar er had van mij wel iets meer nieuws bij gemogen.

Wat wil ik als eerste gaan bakken?

Het boek staat vol lekkere en goede recepten en daar mijn favoriet uit kiezen is eigenlijk bijna niet te doen. Ik twijfel tussen de Bretoense appeltaart en de Sablé’s van hazelnoten, grote kans dat je die binnenkort allebei voorbij ziet komen.

bakken voor iedereen

Mooi en duidelijk bakboek

Bakken voor iedereen is een mooi en overzichtelijk bakboek met lekkere en duidelijke recepten. Door de verschillende categorieën zit er voor iedereen wel iets lekker bij. En met de duidelijke foto’s moet het ook zeker voor iedereen te doen zijn om die zelf te bakken.

Nieuwsgierig geworden naar Bakken voor iedereen? Kijk hier voor meer informatie!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (3)
Lianne 2016-04-08 09:56:28

Het ziet er uit als een enorm handig bakboek, waarin alles goed uitgelegd wordt! Leuk dat er naast bekende recepten ook onbekende recepten in staan! Altijd leuk om dingen uit te proberen. :)

Beantwoorden
LI
Feike 2016-04-11 14:05:12

Grappig dat je zegt dat er wel iets meer nieuwe recepten in het boek hadden gekund..Ik heb al je bakboeken, maar kan de eerste 2 nu wel weggeven aangezien alle recepten uit deze boeken ook in de bakbijbel staan..Beetje jammer is het wel.

Beantwoorden
FE
Rutger 2016-04-12 17:58:41

Hoi Feike,
Allereerste superleuk dat je mijn boeken hebt! In het naslagwerk dat mijn Bakbijbel moest worden konden een hoop (al bekende) recepten zeker niet ontbreken, vandaar dat er inderdaad ook dubbele in staan. En lang niet alles uit de eerste twee boeken staat ook in de derde. Gelukkig is het overgrote deel van de Bakbijbel nieuw, dus nog genoeg leuks om te bakken lijkt mij!

Beantwoorden
Mariëlle 2016-04-12 22:54:40

Ik heb hem, super mooi boek van Christophe Declercq. Nog niets uit gebakken, maar wel erg veel zin om dat te gaan doen. Ik hoop dat de resultaten net zo goed worden als wanneer ik uit één van jouw boeken bak, want die heb ik natuurlijk ook alle 3 en zijn de favorieten uit mijn bakboekenverzameling.

Beantwoorden
MA