Saakje’s zoete bakboek, Saakje Visser, Uitgeverij Loopvis

Saakje kennen jullie misschien als bakmeisje bij koffietijd of van haar mobiele Bakbar waar ze het hele land mee door reist. Sinds kort heeft zij ook een heerlijk boek geschreven: Saakje’s zoete bakboek. Het boek staat vol met zoete recepten en vier zoete tafels; verschillende baksels bij elkaar die samen een mooi geheel vormen.

Een goed begin is het halve werk

Het boek begint met een paar praktische tips over hoe je het beste bakblikken kunt bekleden en wat blindbakken inhoudt. Door de duidelijke foto’s weet je zo zeker dat je baksels heel uit de vorm komen. De manier waarop Saakje ronde springvormen met bakpapier bekleed vind ik heel leuk. Door het bakpapier mooi te knippen kan je de taart er na het bakken gelijk mee serveren. Leuk bedacht!

Saakje's zoete bakboek

Compleet bakboek

Het boek in onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: Koekjes, Cakes, Plaatwerk, Taarten, Kleine taartjes en Zoete broodjes. Ieder recept bevat een fijne receptfoto en sommige recepten zijn voorzien van meerdere stap-voor-stap-foto’s, waardoor je duidelijk kunt zien hoe dat recept gemaakt is. De receptfoto’s zijn fris en licht. Ik krijg er zin van om te bakken!

Bekende en minder bekende recepten

De recepten die je in Saakje’s boek vindt zijn deels vertrouwd en deels vernieuwend. Kletskoppen, Janhagel, Spekkoek, Speculaasbrokken, Scones en Madeleines zijn enkele van de voor iedereen wel bekende zoete baksels. Toch zijn ze door de mooie foto’s en duidelijke uitleg van Saakje nu ook voor iedereen heel goed te maken. Verder vind je in het boek ook verrassende recepten als Pecanbolletjes, Tegeltjesbrood, Toffeetaart, Witte chocoladetartelettes en Plakkerig pecanbrood. Allemaal heel uitnodigend en goed te maken.

Saakje's zoete bakboek

Vier tafels

Naast alle recepten staan er ook vier tafels in: Kinderfeestje, Troosttafel, Trouwtafel en Zoete picknick. Er staat duidelijk beschreven welke recepten bij elkaar passen voor de betreffende tafel, welke boodschappen je er voor moet doen, hoe de planning eruit ziet en leuke ideeën voor de decoratie. Ook als je de tafels niet in z’n geheel gaat maken kan je er heel veel inspiratie uithalen voor mooie (bak)feestjes!

Wat wil ik als eerste gaan maken?

Aan een aantal recepten merk je dat Saakje een echte Fries is. De Oranjekoek mag dan natuurlijk niet ontbreken! Ik ben heel benieuwd naar de versie van Saakje en deze gaat gelijk boven aan mijn to-bake-list. Het recept vind je hier!

Saakje's zoete bakboek

De oven kan aan!

Na het lezen van dit boek wil ik gelijk de keuken in om van alles uit te gaan proberen. Saakje’s enthousiasme komt duidelijk naar voren in het boek en in de recepten, dat is erg leuk om te zien. Door haar duidelijke recepten en lekkere foto’s gaat ze zeker veel mensen aan het bakken krijgen.

Nieuwsgierig geworden naar Saakje’s zoete bakboek? Kijk hier voor meer informatie!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Ger 2016-07-04 22:22:32

Wow, wat een prachtig bakboek! Gaat meteen op mijn wishlist!

Beantwoorden
GE