Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, Kosmos

Sarena won vorig jaar de derde editie van Heel Holland Bakt. De Groningse bakster met Italiaans bloed stal de harten van de jury met haar mooie en lekkere baksels. Natuurlijk hoort daar ook een boek bij: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari. Ik ben er heel benieuwd naar, want eigenlijk weet ik helemaal niet zoveel van het Italiaanse bakken.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Uitnodigend bakboek

In het voorwoord beschrijft Sarena dat het al jaren geleden haar wens was om de Italiaanse bakrecepten van haar oma te bundelen in een boekje, zodat ze bewaard konden blijven voor de familie. Ze beschrijft hoe het bakken bij haar is gegroeid tot een grote passie, iets wat mij zelf heel erg bekend voorkomt. Het is leuk om Sarena’s enthousiasme over bakken te lezen.

Het boek ziet er mooi verzorgd uit en bevat veel mooie sfeerfoto’s. Gelijk op de eerste bladzijde staat al een kom met een romig roze mengsel, ik krijg zin om er een lik uit te nemen. De recepten zijn verdeeld in verschillende hoofdstukken: Biscotti (koekjes), piccoli dolci (klein zoet), torte (taart), crostate (gevulde taart), pane e torte salate (brood en hartige taart) en haar Heel Holland Bakt toppers.

Veel van de baksels die in het boek staan zijn nieuw voor mij. Wat dacht je van baci di dama (dameskusjes), tortelli dolci (zoete raviolikoekjes) en ciambella di castagne (kastanjetulband met kakisaus). Daarnaast staan er ook bekendere Italiaanse recepten in, zoals cantucci, zabaglione en cassata. Daarnaast vind je er natuurlijk een aantal recepten die we hebben gezien in Heel Holland Bakt, waaronder cheesecake met wortel en sinaasappel, chocoladevlaai met gepocheerde peren en Sarena’s 1001 nacht finaletaart.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Duidelijk beschreven

De recepten zijn stuk voor stuk duidelijk beschreven, waardoor het eenvoudig is om deze zelf te bakken. Bij ieder recept staat een mooie receptfoto en een enkele keer staan er ook een paar stap-voor-stapfoto’s bij om het proces te verduidelijken. Daarnaast bevat het boek veel sfeerfoto’s, uit Italië natuurlijk, die het boek een fijne sfeer geven. Zelf vind ik de foto’s van Sarena en haar oma erg mooi!

Wat wil ik als eerste gaan bakken?

Er staan veel dingen in het boek die mij erg lekker lijken om te bakken, maar de Sbrisolona (kruimelnotenkoek) trekt extra mijn aandacht. Erg simpel om te maken, maar volgens mij heerlijk van structuur door de noten. Het recept ervan zal ik binnenkort plaatsen!

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Er is nog een hoop te bakken!

Na het doorlezen van Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari ben ik erachter dat ik nog veel recepten wil gaan bakken en proeven. Dit boek laat zien dat de Italiaanse baktradities veel breder zijn dan de enkele Italiaanse recepten die we al kennen. La dolce vita krijgt opeens een veel duidelijkere betekenis!

Nieuwsgierig geworden naar Het Italiaanse bakboek van Saena Solari? Kijk hier voor meer informatie!

 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Linda 2016-04-21 10:03:53

Dat is ook het eerste recept wat ik uit het boek heb gemaakt! Erg lekker en inderdaad makkelijk om te maken.

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-04-23 21:30:57

Heel makkelijk om te maken! En ik bleef er van eten!

Beantwoorden