All-day breakfast, Denise Kortlever, Spectrum

Denise Kortlever kennen jullie misschien al van haar blog The Little Things, waar zij als culinair journalist recepten deelt en over culinaire trends schrijft. Eind vorig jaar verscheen haar eerste boek; All-day breakfast, het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek. Dat klinkt veelbelovend! De hele dag ontbijt! Wie wil dat nou niet!

Heel veel verschillende ontbijtjes

Het boek staat vol ontbijt- en brunchrecepten, de één nog origineler dan de andere. Waar moet ik beginnen?!? Het klinkt allemaal heerlijk! De recepten zijn verdeeld over 6 categorieën, waardoor je gerichter kan zoeken naar een geschikt recept. Let’s stay in bed is het eerste hoofdstuk, waarin je, zoals de titel al duidelijk maakt, heerlijke ontbijttips vindt voor als je lekker in bed wilt blijven liggen. Wat dacht je van pain perdu van suikerbrood met bosvruchtencompote of van een croissant met luchtige vanilleboter en aardbeien? Daar blijf ik nog wel even voor in bed liggen.

In Up & running vindt je makkelijkere en snellere ontbijtjes. Er staan onder andere smoothies, yoghurtbowls en havermout to go. Ideaal voor als je snel wilt ontbijten, maar wel iets anders wil dan je gebruikelijke ontbijt. Slaap je in het weekend lekker uit, dan vind je in Lazy weekend brunch goede recepten voor een verlaat en uitgebreid ontbijt. Het merendeel van de recepten in dit hoofdstuk is hartig, denk daarbij aan mais-fetakoekjes met avocadoroom en zalm en shakshuka met za’atar en snelle labne.

Healthy & light bevat gezondere ontbijtjes, zo staat er onder andere bramenyoghurt met banaangranolaen verschillende notenpasta’s. Hoe groot kan vervolgens het contrast zijn met het vijfde hoofdstuk: The day after the night before. Bij alleen het lezen al van de Banoffee milkshake met dulce de lecheen bacon &egg sandwich met chipotleketchup krijg ik al een vol gevoel, maar het klinkt allemaal wel heel lekker. Tot slot zijn er de ontbijtjes voor de Festive mornings, daar mag je echt uitpakken! Mijn favoriet daar is de pancaketaart met vanilleroom en fruit, een beter begin van mijn dag kan ik mij eigenlijk niet bedenken.

Review all day breakfast

Makkelijk te maken

Het boek bevalt heel veel verschillende recepten die goed te maken zijn. Je hoeft geen ervaren hobbykok of -bakker te zijn om met behulp van dit boek heerlijk desserts neer te zetten. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van kant-en-klare producten, zoals de croissants of suikerbrood, maar doordat Denise daar een originele twist aan geeft, krijg je heel verrassende ontbijtjes.

Wat wil ik als eerste gaan maken?

Ik ben gek op wafels en het recept voor de hartjeswafels met frambozen-rozenjam wil ik graag gaan maken. Het is jammer dat Valentijnsdag net geweest is. Deze wafels zouden daar perfect voor zijn!

Review all day breakfast

Inspirerend ontbijtboek

All-day breakfast ga ik zeker vaker gebruiken als ik een verrassend ontbijt wil maken. Denise is er in geslaagd om het ontbijt te verheffen tot een culinair verwenmoment. De recepten zijn makkelijk te maken en duidelijk omschreven, ze zijn veelzijdig en zien er stuk voor stuk aantrekkelijk uit. Met dit boek wordt het ontbijt echt iets om naar uit te kijken!

Nieuwsgierig geworden naar All-day Breakfast? Kijk hier voor meer informatie.

Review all day breakfast

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (3)
Je@net 2016-03-13 08:47:31

Ik ben dol op ontbijten...een beter begin van de dag bestaat er niet :o)
Ben bijna jarig, dus deze komt op mijn wishlist!

Beantwoorden
JE
Sandra Bresser 2016-03-13 14:28:08

Het recept van de granola is super lekker! Heb het al vaak gemaakt. Ik doe er elke keer weer iets anders bij in. Blijft smullen 's morgens!

Beantwoorden
SA
Joseph 2016-03-15 08:37:13

Leuk, een boek dat je laat zien dat er meer is dan een bammetje met kaas!

Beantwoorden
JO