Eerder schreef ik deze review over All-day breakfast, het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek. Deze hartjeswafels met frambozen-rozenjam wilde ik gelijk bakken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb!! Ze zijn heerlijk. Hieronder vind je het hartjeswafels recept van Denise!

- Voor de wafels
- 30 gr boter
- 150 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl suiker
- ½ tl kardemom (of kaneel)
- 240 ml melk
- 1 ei
- (zelf voegde ik nog ¼ tl zout toe, dat maakt baksels altijd lekkerder)
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 4 el frambozenjam
- drupje rozenwater
Hartjeswafels bakken
Smelt de boter op laag vuur en laat even afkoelen. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en kardemom (en het zout) in een kom. Meng de gesmolten boter, melk en het ei in een andere kom tot een glad mengsel. Giet de natte ingrediënten bij het bloemmengsel en klop alles goed door met een garde. Zorg dat het beslag geen klontjes heeft. Je kunt het beslag nu een nachtje laten rusten in de koelkast (wordt het alleen maar lekkerder van), of meteen doorgaan met het bakken van de wafels.
Verwarm een (hartvormig) wafelijzer en vet het in met wat boter. Schep een opscheplepel van het beslag in het ijzer, sluit het deksel en bak zo’n 3 minuten tot een goudbruine en krokante wafel. Leg de gebakken wafel op een rooster en herhaal met de rest van het beslag.
Meng het rozenwater door de frambozenjam en serveer met eventueel wat extra frambozen bij de wafels.
Tip van Denise: De wafels kun je heel makkelijk invriezen en later opwarmen in de broodrooster.
Nieuwsgierig geworden naar All-day breakfast? Kijk hier voor meer informatie.

Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Je kunt ongeveer vijf pannenkoekwafels uit het recept halen met een hartjesijzer. Want het zijn geen échte wafels, het is pannenkoekbeslag. Als je de kaneel of kardemom weglaat kun je ze ook met een hartige topping eten.
BeantwoordenNou dit recept hartjes wafels was dus echt niet geslaagd, het rees niet en niet lekker zoetig dus 👎🏼
BeantwoordenDe wafels zijn inderdaad niet heel zoet, maar de frambozen-rozenjam maakt dat helemaal goed.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.