Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 90 gram bloem
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • ½ ei, losgeklopt
  • snuf zout
  • Voor de witte chocolade ganache
  • 90 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 1/4 vanillestokje, merg
  • 200 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 20 gr boter
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • verse frambozen, om te garneren
  • geschaafde witte chocolade (maak je door met een kaasschaaf over een reep witte chocolade te gaan)

Van deze kleine taartjes met witte chocolade ganache en frambozen word je heel erg gelukkig! Knapperig koekdeeg, een romige rijke vulling en frisse frambozen… wat wil je nog meer?! De taartbodempjes bak je heel makkelijk in een cupcakevorm. Eerder maakte ik er al deze mini-citroentaartjes mee.

Bereiding: Mini taartjes met frambozen en witte chocolade

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm in met wat boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Steek of snijd er rondjes uit die net wat groter zijn dan de bodem van de cupcakevormpjes, zodat er een opstaand randje ontstaat. Leg de deegplakjes in de vorm en prik de bodem 2 keer in met een vork. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg weer wat steviger wordt. Bak de taartbodempjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze direct na het bakken uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Doe voor de ganache de slagroom, honing en het vanillemerg in een steelpannetje en verwarm deze tot zo’n 60 °C. Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng deze met behulp van een staafmixer. Voeg de boter toe en mix deze er nog kort door. Dek de ganache af met plasticfolie en laat deze op kamertemperatuur opstijven.

Verdeel de ganache over de taartbodempjes. Garneer de taartjes met frambozen en het witte chocolade schaafsel.

Foto: Erik Spronk

Advertentie
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Kristel 2019-03-15 11:11:15

Kun je ze ook in een cupcakepapiertje bakken in de vorm in plaats van de vorm met boter in te vetten?

Beantwoorden
KR
Rutger 2019-03-16 23:16:27

Dan wordt de buitenkant wel minder mooi en iets minder knapperig.

Beantwoorden
Els 2018-06-14 21:31:08

Kun je de bodempjes in iets grotere tartelette vormpjes maken en kun je ze 1 dag van te voren bakken en de volgende dag vullen?

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-06-20 17:14:10

Beide kan!

Beantwoorden
Van leur 2018-06-11 11:13:15

Kun je de slagroom ook vervangen voor iets anders?
Het lijkt me namelijk erg lekker maar lust geen slagroom

Beantwoorden
VA
Rutger 2018-06-20 17:20:23

Je proeft de slagroom niet als slagroom in dit recept. Maar je kunt ook sojaroom gebruiken.

Beantwoorden
jacob 2018-05-29 10:21:32

hoeveel taartjes haal je uit dit recept

groetjes Jacob

Beantwoorden
JA
Rutger 2018-06-03 15:10:36

Zo'n 12-16 taartjes.

Beantwoorden
Manda 2018-05-27 14:54:23

Hoe maak je dat mooie randje

Beantwoorden
MA
Marja 2018-05-28 09:24:43

Hoi, dat randje krijg je als je ze uitsteekt met een ronde vorm uit een doosje met verschillende maten. Allemaal hebben ze zo’n randje. Je hebt ook gladde uitstekend in een doosje of ovalen, vierkant...te veel om op te noemen. Te koop bij een winkel met bak- en kookgerei of bij een webshop b.v. Bouwhuis. Daar hebben ze echt van alles en de andere dag in huis!
Veel suc6 en nog een fijne dag.
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-06-03 15:12:13

Door het deeg met een gekartelde uitsteker uit te steken.

Beantwoorden