Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 175 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 40 gr amandelmeel
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • ¼ tl zout
  • Voor de vulling
  • 100 ml slagroom
  • 20 gr honing
  • 250 gr melkchocolade, grof gehakt
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 30 ml Amaretto (amandellikeur)
  • Verder nodig
  • bloem, om uit te rollen
  • boter, om in te vetten
  • amandelen, geroosterd en grof gehakt

Deze knapperige tartelettes zijn gevuld met een zachte en romige vulling van melkchocolade en Amaretto. Superlekker! Je kunt ook kleinere tartelettes maken en ze serveren als een onderdeel van een high tea of grand dessert!

Chocoladetaartjes met Amaretto

Bereiding: Chocoladetaartjes met Amaretto

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Vet 8 tot 12 tartelettevormpjes (of ringen, plaats die op een met bakpapier beklede bakplaat) met een doorsnede van 8-10 centimeter en een hoogte van ongeveer 2 centimeter in. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter en bekleed de taartvormpjes daarmee. Prik de bodem van de taartjes meerdere malen in met een vork en zet de vormpjes vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de taartbodempjes daarna goudbruin in 10-15 minuten. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Doe de slagroom en de honing in een steelpan en breng aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet daa de kokende room overheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache. Voeg  tot slot de Amaretto toe en mix het geheel nog kort door. Giet de ganache in de bodempjes en laat de chocoladetaartjes opstijven in de koelkast. Garneer de tartelettes met de gehakte amandelen.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Joyce 2018-03-17 18:29:06

Ik wil ze morgen maken. Kan je het ook met likeur 43 maken ipv ameretto? En kan je er ook een laagje dulce de luce tussen doen? Alvast bedankt!

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-03-19 11:51:58

Ja tuurlijk! Klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Marianne 2017-10-28 22:02:47

Ik heb ze vanavond gemaakt en ze waren heerlijk!!!

Beantwoorden
MA
Bie 2017-10-28 16:41:01

Hallo
Weer zo een lekker receptje dat ik ook wil maken.
Maar wat ik wil vragen..ipv de deeg zelf te maken kan ik ook kant en klare kruimeldeeg gebruiken? Is dat dan dezelfde temperaturen?

Beantwoorden
BI
Rutger 2017-10-30 12:29:59

Dat kan zeker. Je kunt dezelfde temperatuur aanhouden.

Beantwoorden
Britt 2017-10-22 16:02:33

Hallo Rutger,

Ik heb zojuist deze in een mini variant gemaakt d.m.v. een muffinvorm, ze zijn heel goed gelukt!
Ik vraag me alleen af hoe ik ze het beste kan bewaren na het opstijven, binnen of buiten de koelkast?

Beantwoorden
BR
Rutger 2017-10-23 08:54:53

Wat een leuk idee! Het beste kun je ze in de koelkast bewaren. Haal ze dan wel een half uurtje voordat je ze gaat serveren uit de koelkast.

Beantwoorden
Iris 2017-10-21 23:27:13

Hoi Rutger,
Ze zien er lekker uit! Kun je hier ook een grote ('normale') taart van maken? En verandert het recept dan?
Groetjes, Iris

Beantwoorden
IR
Rutger 2017-10-23 09:00:10

Hoi! Dat kan zeker. Met deze hoeveelheden kun je denk ik een taart va 20-25 centimeter doorsnede maken. Om te zorgen dat de grote bodem goed gaar en plat wordt kun je die beter blindbakken. De baktijd zal dan ook iets langer zijn.

https://www.rutgerbakt.nl/blindbakken-how-to/

Beantwoorden
Leni 2017-10-19 09:12:24

ha Rutger die gaan we doen hoor

Beantwoorden
LE
Rolanda 2017-10-19 07:11:06

Goedemorgen Rutger.
Dát is nog eens leuk wakker worden,
Wat een heerlijk recept lijkt me dit !
Ik ga het snel uitproberen.

Een heerlijke mooie dag.
Lieve groetjes
Rolanda

Beantwoorden
RO
Maya 2017-10-19 06:43:34

Dit ziet er zo lekker uit, ga ik dus ook uitproberen :)

Beantwoorden
MA