Ingrediëntenlijst
  • Voor de kruimels
  • 150 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 125 gr boter, koud
  • Voor de vulling
  • 3 appels, geschild en in stukjes
  • 2-3 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ½ el custardpoeder

Deze appeltaartjes zijn heel makkelijk om te maken en kun je binnen een kwartier in de oven hebben staan. Het kruimeldeeg vormt zowel de bodem als de topping van deze kruimeltaartjes, waardoor ze heel snel te maken zijn. In plaats van appel zou je ook stukjes peer of zelfs kersen en blauwe bessen kunnen gebruiken. Deze appeltaartjes zijn extra lekker met een schep slagroom of een bolletje vanille-ijs! Met dit recept maak je 4-6 kleine appeltaartjes. Of maak 1 wat grotere appelkruimeltaart in een ronde vorm van 20 centimeter.

Makkelijke kleine appeltaartjes

Bereiding: Kleine appel-kruimeltaartjes

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet kleine taartvormpjes met een doorsnede van ongeveer 9 centimeter en een hoogte van 2 centimeter in met boter.

Doe voor de kruimels alle ingrediënten in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels.

Verdeel 2/3 van de kruimels over de vormpjes. Druk dit voorzichtig aan tegen de bodem en zijkanten, zodat er opstaande randjes van deeg ontstaan.

Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en het custardpoeder. Verdeel de appelvulling over de vormpjes en bestrooi die met de rest van het kruimelmengsel. Bak de kleine appeltaartjes in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de taartjes (lauw)warm of afgekoeld. Bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.

Makkelijke kleine appeltaartjes

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen