Als je op zoek bent naar een lekker recept, kan ik je deze frambozen tartelettes zeker aanraden! Tartelettes zijn kleine taartjes van zanddeeg en je kunt eindeloos variëren met de vulling en toppings. Voor dit recept gebruik ik de heerlijke combinatie van frambozen, witte chocolade en pistache. 

Afhankelijk van de grote van de tartelettes kun je met dit recept 8-12 frambozen tartelettes maken.

Frambozen tartelettes met pistache

3 tips voor de lekkerste tartelette met framboos

  • Voor de tartelette bodem kun je dit tartelette basisrecept gebruiken.
  • Je kunt de pistachepasta zelf maken of een goede gekochte pistachepasta gebruiken. Probeer een zo puur mogelijke pistachepasta te gebruiken, met een zo hoog mogelijk gehalte pistachenoten. 
  • De gevulde tartelettes met framboos en witte chocolade ganache kun je in de koelkast 2-3 dagen bewaren. Het is het lekkerst om ze ongeveer een half uur voor het serveren uit de koelkast te halen, zodat de vulling iets op kamertemperatuur kan komen. 
Frambozen tartelettes met pistache

Hulp bij (frambozen) tartelettes

Wil je nog meer leren over tartelettes bakken? Volg dan mijn online cursus tartelettes bakken bij de Delicious. academy! Daarin laat ik je stap voor stap zien hoe je tartelettedeeg maakt en hoe je daar met verschillende vormpjes tartelettes van maakt (zoals bijvoorbeeld de langwerpige tartelette die je op de foto hieronder ziet). Ook leer je hoe je diverse vullingen maakt, van meegebakken amandel frangipane met vers fruit tot een frisse citruscrème en een zachte karamel met chocolade ganache. Ze komen allemaal voorbij! En natuurlijk is er ook aandacht voor de finishing touch, zoals technieken om de tartelettes op te spuiten met meringue. Meer info over de online cursus en aanmelden kan hier!

Frambozen tartelettes met pistache
Ingrediëntenlijst
  • Voor de witte-chocolade-pistachevulling
  • 150 ml slagroom
  • 25 gr honing
  • 300 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 45 gr boter, op kamertemperatuur
  • 60 gr pistachepasta, zelfgemaakt of gekocht
  • Verder nodig
  • 450-550 gr verse frambozen
  • 50 gr pistachenoten, grof gehakt
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Zelf frambozen tartelette maken

Bak de tartelettebodems volgens het tartelettes basisrecept en laat ze afkoelen.

Doe voor de ganache de slagroom met de honing in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet de hete room over de gehakte witte chocolade. Roer door tot de chocolade is opgelost en voeg dan de boter toe en de pistachepasta toe. Meng de pistacheganache met de staafmixer tot een gladde massa. Schenk in elke tartelette een laagje ganache. Zet de tartelettes in de koelkast om de witte chocolade ganache te laten opstijven. 

Garneer de tartelettes voor het serveren met de frambozen en bestrooi ze met de gehakte pistaches. 

Frambozen tartelettes met pistache

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.