Dit taartje is echt een klassieker! Het recept is eigenlijk heel simpel, maar juist superlekker door zijn eenvoud. De knapperige tartelettebodempjes worden na het bakken gevuld met banketbakkersroom en afgemaakt met verse aardbeien. Meer heb je niet nodig om deze heerlijke kleine aardbeientaartjes te maken! In plaats van aardbeien kun je natuurlijk ook ander (zomer)fruit gebruiken, zoals frambozen, bramen of blauwe bessen. En ook met de banketbakkersroom kun je variëren; gebruik bijvoorbeeld deze banketbakkersroom met lavendel, deze sinaasappel-banketbakkersroom of ga voor luchtige Zwitserse room!

Tartelettes met banketbakkersroom en aardbeien

Dit recept is eigenlijk vooral een samenvoeging van al bestaande recepten. Maar omdat het zo lekker is en echt één van mijn favorieten wil ik het toch graag met je delen. Afhankelijk van de grootte van de tartelettevormpjes die je gebruikt, maak je met dit recept 8-12 aardbeien tartelettes.

Tartelettes met banketbakkersroom en aardbeien
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven
Broodbakbol banner desktop

Tartelettes met banketbakkersroom een aardbeien maken

Bak de tartelettes als beschreven in dit basisrecept voor tartelettebodempjes en maak de banketbakkersroom volgens dit basisrecept voor banketbakkersroom. Zorg ervoor dat de tartelettes helemaal afgekoeld zijn en de banketbakkersroom opgesteven is in de koelkast. Beide kun je heel goed enkele dagen eerder maken. Bewaar de tartelettes luchtdicht verpakt op kamertemperatuur en de banketbakkersroom – afgedekt met plasticfolie – in de koelkast. Maak de taartjes zo kort mogelijk voor het serveren af, dan blijven de koek lekker knapperig.

Klop de banketbakkersroom los met een mixer. Doe de room in een spuitzak en vul de tartelettes daar mee. Je kunt dit ook gewoon met een lepel doen. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer ¾ van de aardbeien. Plaats op elke tartelette een grote aardbei in het midden en rangschik daar de gehalveerde aardbeien omheen. Bestuif de aardbeientartelettes voor het serveren licht met poedersuiker.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Ed. Meijer 2019-06-26 20:47:23

Beste Rutger
De baktemparaturen die jij gebruikt zijn de voor een conventionele oven, boven en onverwarmde of voor een hete lucht oven.
Met de zoete groeten

Ed

Beantwoorden
ED
Rutger 2019-07-05 10:54:06

Hallo Ed. Alle temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Meer informatie daarover vind je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Ag 2020-06-15 18:03:52

Kunnen de bodems ook worden gemaakt in een cupcake bakvorm?

Beantwoorden
AG
Rutger 2020-06-20 11:55:01

Zeker. Check even dit artikel voor tartelettes in een cupcakevorm: https://rutgerbakt.nl/how-tos/tartelettes-bakken-in-een-cupcake-vorm/

Beantwoorden
Naomi 2022-03-28 13:35:40

De tartelettes gluten- en melkvrij gemaakt. Zelfs dan fantastisch!

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-03-31 10:49:00

Wat leuk! Geniet er van!

Beantwoorden
Sabine 2022-05-01 10:40:12

Hoeveel taartjes haal je uit een recept?

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-05-02 08:13:59

Zoals in de tekst beschreven staat, 8-12 stuks.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.