- Voor de Zwitserse room
- 350 ml slagroom
- 40 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger, optioneel
- 1 recept banketbakkersroom
Zwitserse room is een combinatie van banketbakkersroom en slagroom en is daardoor luchtig van structuur en vol van smaak. Je kunt dit Zwitserse room recept in veel verschillende recepten gebruiken; vul er soesjes of eclairs mee, gebruik het als vulling in een tompouce of open confituretaart, serveer het bij vers fruit of gebruik het als topping op een taart of vlaai. De banketbakkersroom kan je alvast een dag van tevoren maken. Gebruik een zakje slagroomversteviger om te zorgen dat de room zijn luchtigheid goed behoudt.
Bereiding: Zwitserse room
Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips over het opkloppen Klop de afgekoelde banketbakkersroom los tot een gladde room. Spatel de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. De Zwitserse room is nu klaar om verder te verwerken.
Foto: Erik Spronk



