Ingrediëntenlijst

Zwitserse room is een combinatie van banketbakkersroom en slagroom en is daardoor luchtig van structuur en vol van smaak. Je kunt dit Zwitserse room recept in veel verschillende recepten gebruiken; vul er soesjes of eclairs mee, gebruik het als vulling in een tompouce of open confituretaart, serveer het bij vers fruit of gebruik het als topping op een taart of vlaai. De banketbakkersroom kan je alvast een dag van tevoren maken. Gebruik een zakje slagroomversteviger om te zorgen dat de room zijn luchtigheid goed behoudt.

Zwitserse room

Bereiding: Zwitserse room

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips over het opkloppen Klop de afgekoelde banketbakkersroom los tot een gladde room. Spatel de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. De Zwitserse room is nu klaar om verder te verwerken.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Jan 2021-08-18 16:51:06

Heel nuttige en leuke beknopte side.Duidelijk voor diegene met wat ervaring.proficiat en bedankt.

Beantwoorden
JA
Sjan 2021-08-18 11:51:23

Ik ga de favoriete hema roomvlaai van mijn schoonzoon en dochter uit Amerika proberen te maken zodat ik hem kan maken als ik bij hen ben in Virginia USA

Beantwoorden
SJ
Neeltje 2021-05-26 14:34:53

Ik heb em gemaakt, maar vond de gele room zo zoet, dat ik de slagroom zonder suiker erbij heb gemengd. Toen was de room perfect.

Beantwoorden
NE
Suza 2021-02-02 11:03:06

Kun je van de Zwitserse room ook een frambozenvariant maken, zoals de variant frambozen botercreme? Of is Zwitserse room daar sowieso niet stevig genoeg voor?

Beantwoorden
SU
Rutger 2021-02-08 12:19:53

Het kan wel denk ik, maar dan moet je wel met gelatine gaan werken. Anders is de room echt niet stevig genoeg.

Beantwoorden
shirley 2020-07-03 18:04:03

Ik wil een naked cake maken met deze vulling. Kan ik hem hier dan ook mee afsmeren( laagjes glad maken aan de zijkant) er komt dus geen plakaat marsepein of fondant overheen

Beantwoorden
SH
Rutger 2020-07-06 16:44:30

Daar is deze room niet stevig genoeg voor. Je kunt wel wat gelatine toevoegen, maar dan nog twijfel ik of dit de juiste crème is. Ik zou eerder voor een botercrème gaan.

Beantwoorden
Ivonne 2018-11-03 13:54:28

Hoelang kan ik deze bewaren in de koelkast?

Beantwoorden
IV
Rutger 2018-11-04 15:46:46

Het lekkerste is de room als je deze de eerste 2 dagen gebruikt. Veel langer zou ik de room niet bewaren.

Beantwoorden
Grietje 2018-06-13 14:53:21

Ik heb zojuist de Zwitserse room gemaakt. Wat is die heerlijk!

Beantwoorden
GR
Jonna@burgertrutjesNL 2017-05-19 09:09:54

Meer dan een jaar geleden een soortgelijk recept geprobeerd en dit ging helemaal los. Ik zeg tijd voor poging 2, met jouw recept moet het vast goed gaan komen :)

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-05-19 09:45:32

Zeker met een zakje slagroomversteviger er door moet het goed komen!

Beantwoorden