Ingrediëntenlijst

Zwitserse room is een combinatie van banketbakkersroom en slagroom en is daardoor luchtig van structuur en vol van smaak. Je kunt dit Zwitserse room recept in veel verschillende recepten gebruiken; vul er soesjes of eclairs mee, gebruik het als vulling in een tompouce of open confituretaart, serveer het bij vers fruit of gebruik het als topping op een taart of vlaai. De banketbakkersroom kan je alvast een dag van tevoren maken. Gebruik een zakje slagroomversteviger om te zorgen dat de room zijn luchtigheid goed behoudt.

Zwitserse room

Bereiding: Zwitserse room

Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips over het opkloppen Klop de afgekoelde banketbakkersroom los tot een gladde room. Spatel de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. De Zwitserse room is nu klaar om verder te verwerken.

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (3)
Ivonne 2018-11-03 13:54:28

Hoelang kan ik deze bewaren in de koelkast?

Beantwoorden
IV
Rutger 2018-11-04 15:46:46

Het lekkerste is de room als je deze de eerste 2 dagen gebruikt. Veel langer zou ik de room niet bewaren.

Beantwoorden
Grietje 2018-06-13 14:53:21

Ik heb zojuist de Zwitserse room gemaakt. Wat is die heerlijk!

Beantwoorden
GR
Jonna@burgertrutjesNL 2017-05-19 09:09:54

Meer dan een jaar geleden een soortgelijk recept geprobeerd en dit ging helemaal los. Ik zeg tijd voor poging 2, met jouw recept moet het vast goed gaan komen :)

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-05-19 09:45:32

Zeker met een zakje slagroomversteviger er door moet het goed komen!

Beantwoorden