De klassieke open confituretaarten zijn vaak rond en verdeeld in punten. Omdat het verse bladerdeeg van Tante Fanny rechthoekig is ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe vorm, die daar makkelijk mee te maken is. Deze rechthoekige open confituretaart met vers fruit is zo gemaakt en je verspilt er geen deeg mee, dat is wel zo fijn! Wat betreft het fruit kan je naar hartenlust variëren op deze bladerdeeg vruchtentaart. Eigenlijk is deze taart lekker met al het fruit! Let er alleen op dat je de taart niet te ver van tevoren afmaakt, het bladerdeeg wordt dan wat zachter.
- Voor de basis
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 1 ei, losgeklopt
- Voor de vulling
- ½ recept banketbakkersroom of jam naar keuze (abrikozenjam is het mest neutraal en past eigenlijk bij de meeste fruitsoorten)
- vers fruit, schoongemaakt en in stukjes (bijvoorbeeld aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, ananas, perzik, mango, nectarines, vijgen)
Open confiture taart recept
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC.
Leg het bladerdeeg met bakpapier en al op een bakplaat. Snijd in de lengte 5 repen van 1,5 centimeter breed van het bladerdeeg af. Bestrijk de repen met wat water. Gebruik 3 deegrepen om de overgebleven deegplak in 6 stukken te verdelen (zie foto). Leg de repen deeg met de vochtig gemaakte kant op het bladerdeeg, zo blijven ze goed plakken. Snijd de zijkanten netjes bij en leg tot slot de overgebleven 2 repen aan de lange kanten van het deeg.
Prik de 6 vakken in het midden meerdere malen in met een vork, zodat het bladerdeeg daar niet te hoog gaat rijzen. Bestrijk alle deegrepen met losgeklopt ei, daardoor krijgt het gebakken bladerdeeg een mooie glans. Bak de taartbodem in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem afkoelen op een rooster.
Klop de banketbakkersroom los en verdeel deze over de zes vakken van de taart. Als je jam gebruikt kun je deze losroeren en ook verdelen over de vakken. Beleg de banketbakkersroom of jam vervolgens met vers fruit. Je kunt er voor kiezen om één soort fruit te gebruiken of om verschillende soorten te gebruiken. Je kan natuurlijk ook ieder vakje met meerdere soorten fruit beleggen, het is maar net wat jij leuk en lekker vindt!
Dit recept is gesponsord door Tante Fanny degen
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Als je op de bodem gesmolten chocolade of witte chocolade giet en laat hard worden dan blijft de taart waarschijnlijk langer krokant?
BeantwoordenWat een heerlijk recept, dankzij het recept voor banketbakkersroom uit jouw bakbijbel mislukt het niet meer.
BeantwoordenZiet er weer heerlijk uit! Ik blijf het altijd bijzonder vinden dat een open confituretaart geen confiture bevat ;)
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.