- Voor de chocolade ganache
- 100 ml slagroom
- 1 el honing
- 125 gr pure chocolade, grof gehakt
- 1 el amandellikeur
- 25 gr boter, op kamertemperatuur
- Voor de tiramisu vulling
- 1 el hete espresso
- 1 tl oplos-espresso
- 125 ml slagroom
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 125 gr mascarpone
- Verder nodig
- 1 recept tartelettebodems, gebakken met een cupcakevorm
- cacaopoeder, om te bestuiven
Tiramisu is een heel geliefd Italiaans dessert. Eerder deelde ik al mijn basisrecept voor tiramisu, vandaag geef ik je mijn recept voor kleine tiramisu taartjes! Op de knapperige tartelettebodem komt een dun laagje chocolade ganache met een vleugje amandellikeur en daarop een romige koffie-mascarponemousse!

In dit recept voor kleine tiramisu taartjes ben ik uitgegaan van tartelettes die gebakken zijn met een cupcakevorm. Je kunt natuurlijk ook dit basisrecept voor tartelettes gebruiken of er een grote tiramisu taart van maken met de bodem die ik in dit aardbeientaart recept heb gebruikt.

Zelf tiramisu taartjes maken
Doe voor de ganache de slagroom met de honing in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Doe de gehakte chocolade intussen in een kom. Giet het kokende roommengsel over de chocolade en laat deze smelten. Voeg als de chocolade gesmolten is de amandellikeur en boter toe en roer deze door de ganache. Voor een extra gladde ganache kun je ook een staafmixer gebruiken. Schep in elke tartelette een eetlepel van de ganache, zodat de hele bodem bedekt is. Zet de tartelettes in de koelkast en laat de ganache stevig worden.
Maak voor de vulling eerst een koffie-extract. Meng de espresso met de oplos-espresso en laat dit mengsel afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker en slagroomversteviger stijf op. Klop vervolgens de mascarpone en het koffie-extract erdoor. Mix alles door tot een luchtige tiramisu crème. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit op iedere tartelette een toef. Bestuif de tiramisutaartjes voor het serveren met behulp van een theezeefje met wat cacaopoeder.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Die zien er heel erg mooi uit en lijkt me een heel lekker tarteletje. Ga ik zeker een keer maken.
BeantwoordenAls ze eenmaal gevuld zijn kun je ze het beste binnen 1-3 dagen opeten. Bewaar ze wel in de koelkast.
Beantwoorden
