Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 90 gram bloem
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • ½ ei
  • snuf zout

Citroentaart is altijd geliefd! De frisse vulling samen met het krokante deeg levert een fijne combinatie van smaak en textuur op. Voor dit recept heb ik een mini versie van de citroentaart gemaakt, eigenlijk zijn het citroentartelettes. Als afwerking van de mini citroentaartjes heb ik gekozen voor knapperige meringue en verse frambozen. In plaats daarvan kun je de citroentaartjes ook afwerken met Italiaanse meringue. Brand deze dan na het opspuiten nog kort af met een brander of zet ze onder de grill, voor een mooi afwerking (bijvoorbeeld zoals bij deze sinaasappelslof).

Bereiding: Mini citroentaartjes met frambozen en meringue

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcakevorm in met wat boter. Kneed het deeg nog kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Steek of snijd er rondjes uit die net wat groter zijn dan de bodem van de cupcakevormpjes, zodat er een opstaand randje ontstaat. Leg de deegplakjes in de vorm en prik de bodem 2 keer in met een vork. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast, zodat het deeg weer wat steviger wordt. Bak de taartbodempjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze direct na het bakken uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Klop de lemoncurd kort los en verdeel deze met behulp van een spuitzak of lepel over de tartelettebodempjes. Verkruimel de knapperige meringues. Garneer de mini citroentaartjes voor het serveren met de verse frambozen en de meringue.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen