Ben je gek op stroopwafel en ben je op zoek naar een lekker, makkelijk toetje? Dit stroopwafel dessert is dan een uitstekende keuze! Stroopwafels zijn heerlijk in toetjes en dat bewijst dit recept ook nog maar weer eens. In dit recept heb ik deze koekjes gecombineerd met een luchtig yoghurtmengsel en stroopsaus. Dat wordt genieten!
Met dit recept maak je een stroopwafel dessert voor 4 personen.
Makkelijk stroopwafeltoetje maken: 4 tips
- Voor dit recept heb je stroopsaus en stroopwafels nodig. Stroopsaus maak je heel makkelijk zelf, met dit stroopsaus recept. Je kunt ook zelf stroopwafels maken, maar voor dit makkelijke toetje zou ik gewoon lekker makkelijk (lekkere) stroopwafels kopen.
- Voor de luchtige en romige yoghurt moet de slagroom eerst lobbig geklopt worden. Voor een how-to en handige tips hiervoor lees je mijn artikel over slagroom opkloppen.
- Dit stroopwafel dessert is super makkelijk, omdat je het serveert in glaasjes of (weck)potjes. Je kunt helemaal zelf kiezen in wat voor glaasjes of potjes je dit toetje serveert.
- Je maakt deze stroopwafel toetjes snel klaar, wat perfect is als je niet te lang in de keuken wilt staan. Heb je echt helemaal geen tijd op de dag zelf? Je kunt dit stroopwafel nagerecht ook heel goed van tevoren klaarmaken. Zet de toetjes dan in de glaasjes of (weck)potjes in de koelkast tot je ze nodig hebt. Wacht wel met de stroopsaus en stroopwafelstukjes bovenop. Zelf vind ik dit toetje echt het lekkerst als je de topping vlak voor het serveren toevoegt. Dan hebben de stukjes stroopwafel nog een bite. Voeg je de topping al eerder toe, dan worden deze stukjes zacht.
Meer recepten met stroopwafel?
- Voor de luchtige yoghurt
- 200 ml slagroom
- 30 gr suiker
- ½ tl vanille-extract
- 300 gr Griekse yoghurt
- Verder nodig
- ½ recept stroopsaus
- 4 stroopwafels, in stukjes gehakt
Snel stroopwafel dessert maken – Recept
Doe de slagroom met de suiker en het vanille-extract in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Voeg de Griekse yoghurt toe en spatel deze er doorheen.
Verdeel de helft van de luchtige yoghurt over 4 glazen. Dit kun je doen met een lepel of met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje. Schep er vervolgens de helft van de stroopwafelstukjes op en sprenkel daar wat stroopsaus over. Herhaal de 3 lagen en eindig met de stroopsaus.
Foto’s: Saskia Lelieveld
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)