Panna cotta is een Italiaans dessert, wat letterlijk gekookte room betekent. Je komt het met veel verschillende smaken, toppingen en manieren tegen. Panna cotta kan gestort worden als een klein puddinkje, geserveerd worden in een glaasje of potje of zelfs een onderdeel zijn van een taart. In dit artikel vind je de lekkerste panna cotta recepten! Welke is jouw favoriet?
Basisrecept voor panna cotta
Met dit basisrecept maak je de lekkerste panna cotta. De hoeveelheid gelatine zorgt ervoor dat je de panna cotta wel kunt storten, maar dat hij verder nog wiebelig en zijdezacht van smaak is. Check hier het recept!

Panna cotta zonder gelatine
Eet je liever geen gelatine, dan kun je dit Italiaanse dessert maken met agar agar. Dit is een plantaardig bindmiddel dat gemaakt wordt van roodwieren. Het recept vind je hier!

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus
De vlierbloesemsiroop in deze versie geeft het dessert een fruitige smaak, die heel goed samengaat met de zelfgemaakte aardbeiensaus. Het recept vind je hier!

Panna cotta in glaasjes met zomerfruit
Deze panna cotta serveer je in glaasjes. Dat is extra makkelijk, zo hoef je hem namelijk niet te storten voor het serveren. De zelfgemaakte compote van zomerfruit maakt dit zomerse dessert helemaal af! Check hier het recept!

Panna cotta van kokos
De kokos geeft een tropische smaak aan deze versie. Samenmet de sesamkletskoppen levert dit een onwijs lekker nagerecht op! De kokospanna cotta vind je hier!

Panna cotta van witte chocolade
De witte chocolade maakt deze panna cotta extra romig en rijk van smaak. Het recept vind je hier!

Panna cotta van yoghurt
Deze versie is wat lichter en frisser, doordat een gedeelte van de room vervangen is door yoghurt. Deze panna cotta met yoghurt is ook erg lekker met vers fruit of zelfgemaakte frambozensaus. Het recept vind je hier!

Kruidige panna cotta
De slagroom voor deze versie is geïnfuseerd met verschillende specerijen, wat de panna cotta een heerlijke kruidige smaak geeft. Check hier het recept!


