Panna cotta is een Italiaans dessert, wat letterlijk gekookte room betekent. Je komt het met veel verschillende smaken, toppingen en manieren tegen. Panna cotta kan gestort worden als een klein puddinkje, geserveerd worden in een glaasje of potje of zelfs een onderdeel zijn van een taart. In dit artikel vind je de lekkerste panna cotta recepten! Welke is jouw favoriet?

Basisrecept voor panna cotta

Met dit basisrecept maak je de lekkerste panna cotta. De hoeveelheid gelatine zorgt ervoor dat je de panna cotta wel kunt storten, maar dat hij verder nog wiebelig en zijdezacht van smaak is. Check hier het recept!

panna cotta

Panna cotta zonder gelatine

Eet je liever geen gelatine, dan kun je dit Italiaanse dessert maken met agar agar. Dit is een plantaardig bindmiddel dat gemaakt wordt van roodwieren. Het recept vind je hier!

Panna cotta met agar agar (zonder gelatine)

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus

De vlierbloesemsiroop in deze versie geeft het dessert een fruitige smaak, die heel goed samengaat met de zelfgemaakte aardbeiensaus. Het recept vind je hier!

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus

Panna cotta in glaasjes met zomerfruit

Deze panna cotta serveer je in glaasjes. Dat is extra makkelijk, zo hoef je hem namelijk niet te storten voor het serveren. De zelfgemaakte compote van zomerfruit maakt dit zomerse dessert helemaal af! Check hier het recept!

Panna cotta van kokos

De kokos geeft een tropische smaak aan deze versie. Samenmet de sesamkletskoppen levert dit een onwijs lekker nagerecht op! De kokospanna cotta vind je hier!

Panna cotta van kokos met sesamkletskoppe en steranijssiroop

Panna cotta van witte chocolade

De witte chocolade maakt deze panna cotta extra romig en rijk van smaak. Het recept vind je hier!

Panna cotta van witte chocolade

Panna cotta van yoghurt

Deze versie is wat lichter en frisser, doordat een gedeelte van de room vervangen is door yoghurt. Deze panna cotta met yoghurt is ook erg lekker met vers fruit of zelfgemaakte frambozensaus. Het recept vind je hier!

Panna cotta van yoghurt met gekarameliseerde appel

Kruidige panna cotta

De slagroom voor deze versie is geïnfuseerd met verschillende specerijen, wat de panna cotta een heerlijke kruidige smaak geeft. Check hier het recept!

Kruidige panna cotta met stoofpeer en speculaas
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
DC 2018-12-19 07:33:55

Beste Rutger.
Het lukt mij nooit om de panna cotta te storten uit het timbaaltje,terwijl ik het insmeer met wat boter,en ook eventjes in warm water zet ( altijd te lang waardoor de pannacotta gaat smelten) heb jij een betere tip hoe ik dit nou toch eens netjes gestort krijg?
Groet DC van Barneveld

Beantwoorden
DC
Rutger 2018-12-19 09:22:45

Hallo DC. Het invetten met boter zou ik achterwege laten. Door de timbaaltjes even in warm water te zetten smelt het buitenste laagje van de panna cotta en kun je deze makkelijk storten. Extra boter zou dat alleen maar lastiger maken. Voor de zekerheid kun je ook met een scherp mesje even het randje van de panna cotta aan de bovenkant voorzichtig losmaken.

Beantwoorden
Ingrid 2018-12-19 11:38:52

Ik meng me hier ongevraagd (!) even in.... Ik gebruik siliconen muffinvormpjes (je kunt ook een grote gebruiken natuurlijk) en die kun je er gemakkelijk 'afstropen'. Misschien een tip? 😉

Beantwoorden
IN
Ingrid 2018-12-19 09:12:30

Hoi Rutger. De panna cotta met kokos lijkt me heerlijk. Ik maak voor Kerst een grand dessert dus wil ik hiervoor muffinvormpjes gebruiken. Hoeveel van jou recept heb ik dan nodig om 10 vormpjes voor driekwart te vullen?

Beantwoorden
IN
Rutger 2018-12-19 09:19:29

Hoi! Je kunt het beste even de inhoud van de vormpjes opmeten, door ze te vullen met water en dat daarna te meten. Als je dat weet dan kun je uitrekenen hoeveel van het panna cotta mengsel je nodig hebt. 1 recept geeft zo'n 500 ml.

Beantwoorden
Ingrid 2018-12-19 11:35:29

Dank je!

Beantwoorden
IN