Dit dessert bestaat uit een smaakvolle combinatie van smaken en texturen. De romige panna cotta, de knapperige sesamkletskop en de aromatische steranijssiroop vormen samen een mooi geheel. Alle componenten kan je van tevoren maken, zo hoef je ze na het hoofdgerecht alleen nog maar samen te voegen.

Panna cotta van kokos met sesamkletskoppen en steranijssiroop

3 tips voor de lekkerste kokos panna cotta

  • Voor dit recept gebruik ik metalen vormpjes, dit maakt het storten makkelijker. Bij het storten van de kokos panna cotta doop je de vormpjes een paar seconden in heet water, en het metaal geleidt de warmte van het water goed. Maak met een mes de bovenkant van de kokos panna cotta los en stort vervolgens op een bordje.
  • Wil je de kokos panna cotta niet storten, maar met bakje en al serveren? Kies dan voor een mooi bakje of glaasje.
  • De zelfgemaakte kokos panna cotta en de suikersiroop kun je prima 2-3 dagen bewaren in de koelkast. De sesamkletskoppen bewaar je luchtdicht verpakt enkele dagen op kamertemperatuur.
Panna cotta van kokos met sesamkletskoppe en steranijssiroop

Meer lekkere toetjes

Variëren met dit lekkere dessert? Bekijk dan ook mijn basis panna cotta recept, deze panna cotta met witte chocolade of deze panna cotta met yoghurt. En ben je op zoek naar hét naslagwerk voor de toetjesliefhebber? Dan is Toetjesbijbel onmisbaar in je keuken.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de panna cotta
  • 300 ml kokosmelk, uit blik
  • 200 ml slagroom
  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 60 gr suiker
  • ½ vanillestokje
  • Voor de steranijssiroop
  • 150 ml water
  • 150 gr suiker
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kardemompeulen, geplet
  • 1 limoen, sap
Bijbels korting desk
Bijbels korting mob

Kokos panna cotta recept met sesamkletskoppen en steranijssiroop

Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de kokosmelk met de slagroom, de suiker en het vanillemerg aan de kook. Haal het roommengsel als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Giet het mengsel in vormpjes (dit recept is voor 4-6 stuks) en laat deze minimaal 3 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Steranijssiroop maken

Doe voor de siroop het water met de suiker, de steranijs en de kardemompeulen in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de siroop op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten inkoken. Haal de siroop van het vuur en voeg het sap van 1 limoen toe. Laat het afkoelen voor gebruik.

Kokos panna cotta storten en serveren

Om de panna cotta te storten zet je een bakje met heet water klaar. Dompel de vormpjes enkele seconden in het hete water (kijk uit dat er geen water in het vormpje loopt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant los en stort de panna cotta vervolgens op een bordje. Garneer de panna cotta met een sesamkletskop en druppel er wat van de siroop overheen.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.