Ingrediëntenlijst
  • Voor het kokos-stracciatella ijs
  • 300 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • ¼ vanillestokje, het merg
  • 3 eidooiers
  • 120 gr suiker
  • 60 gr geraspte kokos
  • ¼ vanillestokje, het merg
  • 75 gr pure chocolade, grof gehakt
  • Verder nodig
  • geroosterd kokosschaafsel

Deze variant op het bekende stracciatella ijs smaakt extra tropisch door de toevoeging van geraspte kokos. Tijdens het rijpen van het ijsmengsel trekt de kokossmaak er helemaal in, wat de smaak erg intens maakt. Het is eigenlijk een soort Bounty-ijs, echt superlekker! Voor het maken van dit kokosijs heb je wel een ijsmachine nodig, anders krijg je het nooit zo lekker luchtig en romig. Dit kokos-stracciatella ijs is ook heel erg lekker in deze ijs-schuimtaart.

Kokos-stracciatella ijs

Bereiding: Kokos-stracciatella ijs

Doe de melk, slagroom en het vanillemerg in een pan en breng dit aan de kook. Doe intussen de eidooiers met de suiker in een kom en klop deze kort door. Giet, als het melkmengsel kookt, de helft daarvan op de eidooiers. Roer het eidooiermengsel daarbij voortdurend door. Giet alles vervolgens weer terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur. Blijf roeren en verwarmen tot het mengsel dikker wordt, maar laat het niet koken.

Om te controleren of de custard warm genoeg is, doop je er een spatel in. Haal die uit de pan en trek er met je vinger een streep overheen; als de custard niet meer doorloopt, is deze dik genoeg. De custard moet tussen de 80 en 85 °C zijn. Haal de pan van het vuur en giet deze door een zeef op de geraspte kokos. Roer het mengsel door, laat het afkoelen en zet het een nacht in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar in kunnen trekken.

Doe het ijsmengsel in een ijsmachine en draai dit tot een ijs. Voeg tegen het einde de gehakte chocolade toe. Serveer het kokos-stracciatella ijs met geroosterd kokosschaafsel.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen