Ingrediëntenlijst
  • Voor de kletskoppen
  • 85 gr poedersuiker
  • 30 gr sesamzaadjes
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 25 gr bloem
  • snufje zout

Deze sesamkletskoppen zijn supermakkelijk te maken en voegen een lekker krokantje toe aan je dessert. Of je eet ze gewoon bij een kop koffie en thee. Na het bakken zijn de zelfgebakken kletskoppen nog zacht waardoor je ze in verschillende vormen kunt buigen. Voor de half ronde vorm leg je de kletskoppen over een deegroller, maar je kunt er ook bakjes van maken door ze over een klein kommetje te leggen direct nadat de kletskoppen uit de oven komen.

Sesamkletskoppen

Bereiding: Sesamkletskoppen

Roer alle ingrediënten door elkaar en laat het mengsel een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Neem een theelepel van het beslag en smeer dit op bakpapier of een siliconen matje uit tot een dunne cirkel. Bak de tuille 5 tot 9 minuten. Leg de sesamtuilles direct na het bakken over een deegroller en laat ze zo afkoelen. Bewaar de kletskoppen luchtdicht tot je ze gaat serveren.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Carla 2018-06-23 10:08:25

Ook leuk voor decoratie bij ijs

Beantwoorden
CA
Rutger 2018-06-28 18:16:31

Zeker!

Beantwoorden
gras 2016-12-27 19:15:39

Ik heb ze met mandarijnensap gemaakt en ze zijn heel lekker geworden! Dacht alleen dat je een foutje in het recept had staan en heb dus de hele bakplaat vol rondjes deeg gedaan en gebakken met als resultaat één grote tuile, OEPS! Maar als schotsen smaakten ze ook prima ;)

Beantwoorden
GR
Lucy 2016-12-16 13:34:32

Kun je ze in stukjes snijden? Misschien als ze net uit de oven komen? Het lijkt me erg lekker als onderdeel van een bonbon.

Beantwoorden
LU
Rutger 2016-12-19 11:45:26

Dat kan zeker en klinkt als een leuk en lekker idee! Je kan ze net uit de oven nog snijden/uitsteken. Natuurlijk kan je ze later ook breken en wellicht met een heet mes in stukjes snijden.

Beantwoorden
Janny Wols 2016-12-14 16:05:58

Hoi Rutger, is het normaal, als je alles hebt gemengd, dat het beslag zo dun is? Ik heb het nu in de koelkast gezet. Of moet er meer bloem bij of zo??
Groetjes Janny Wols

Beantwoorden
JA
Rutger 2016-12-15 21:15:47

Hoi. Het hoort inderdaad niet zo dik te zijn, het moet ook gemakkelijk dun uit te smeren zijn uiteindelijk. Meer bloem is echt niet nodig.

Beantwoorden
Jos 2016-12-10 09:17:42

Wanneer je een deel van het sinaasappelsap vervangt door limoensap, krijg je een net andere smaak. Lekker fris!

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-10 11:47:26

Leuke tip! Dankje!

Beantwoorden
Lise 2016-12-05 20:15:16

Ze zijn heerlijk! Bedankt voor het recept!

Beantwoorden
LI
Marleen Mol 2016-12-01 17:29:16

Ik ben heel erg benieuwd. Helemaal door de sinaasappelsap.... Dit ga ik zeker proberen.

Beantwoorden
MA