Ingrediëntenlijst
  • Voor het roommengsel
  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 90 gr suiker
  • ½ vanillestokje, merg
  • 350 gr Griekse yoghurt

Eerder plaatste ik een recept voor panna cotta van witte chocolade, nu ga ik voor een frissere variant. Deze panna cotta van Griekse yoghurt is zacht van smaak en minder zwaar dan die waar alleen maar room in wordt gebruikt. In combinatie met de gekarameliseerde appel en de knapperige kruimels is dit echt een heel fijn dessert. Een soort deconstructie van appeltaartyoghurt, erg lekker! Kijk voor mijn uitleg over de vormpjes bij dit recept! En een basisrecept voor panna cotta vind je hier!

Bereiding: Panna cotta van yoghurt met gekaramelliseerde appel

Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en het vanillemerg aan de kook. Haal de room als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer dit door tot alle goed gemengd is. Giet het mengsel in de vormpjes (dit recept is voor 4 tot 6 stuks) en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Om de panna cotta te storten zet je een bakje met heet water klaar. Dompel de vormpjes enkele seconden in het hete water (kijk uit dat er geen water in het vormpje loopt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant los en stort de panna cotta vervolgens op een bordje. Serveer met de gekarameliseerde appel en de knapperige kruimels.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Jacoba 2018-11-04 10:15:15

Kan ik dit ook maken met griekse stijl yoghurt? Griekse yoghurt is hier uit de schappen ?

Beantwoorden
JA
Rutger 2018-11-04 15:42:44

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Tanja 2017-02-21 23:04:30

Hoelang van te voren kun je ze maken? Als ik ze bijvoorbeeld wil voorbereiden voor een verjaardagsdiner?

Beantwoorden
TA
Rutger 2017-02-25 23:25:27

De panna cotta kan je al 1 à 2 dagen van te voren maken. De gekarameliseerde appel zou ik echt zo vers mogelijk bereiden, dan zijn ze het lekkerste! En nog warm natuurlijk!

Beantwoorden
Kathy 2016-12-11 17:37:24

Welk soort ijs zou je hierbij kunnen serveren?

Beantwoorden
KA
Rutger 2016-12-12 20:50:13

Kaneelijs of pecan-karamel lijken mij erg lekker hierbij.

Beantwoorden
Kathy 2016-12-13 14:22:43

Dank je!

Beantwoorden
KA
Anita 2016-07-21 17:50:23

Wow dat was lekker zeg! Het perfecte toetje na een heerlijke maaltijd ??

Beantwoorden
AN
Lieke 2016-04-12 12:57:59

Dit zijn de toetjes waarvan ik hou

Beantwoorden
LI
Dory 2016-04-12 10:29:21

Ik wil liever geen gelatine gebruiken, maar agar agar. Wat zijn de verhoudingen hiervoor?

Beantwoorden
DO
Rutger 2016-04-12 18:02:21

Hoi, ik heb er niet heel veel ervaring mee, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen wat de hoeveelheid is. Om te proberen zou ik 1.5 gram agar opgelost in wat heet water gebruiken.

Beantwoorden
Je@net 2016-04-12 09:19:17

Yummie....dat ziet er lekker uit. Drie keer raden wat ons toetje wordt vanavond :o)

Beantwoorden
JE