Deze yoghurt panna cotta met gekaramelliseerde appel is een heerlijk frisse versie van dit Italiaanse dessert. Ik gebruik naast slagroom ook Griekse yoghurt, wat de panna cotta zacht van smaak maakt en minder zwaar dan varianten waarin alleen maar room gebruikt wordt. In combinatie met de gekaramelliseerde appel en de knapperige kruimels is dit echt een heel fijn dessert.

Met dit recept maak je 4 tot 6 panna cotta’s.

Vind je het spannend om de yoghurt panna cotta te storten? Kijk voor mijn uitleg over de vormpjes bij dit witte chocolade panna cotta recept

Panna cotta van yoghurt met gekarameliseerde appel

Meer met panna cotta

Wil je meer inspiratie opdoen voor dit Italiaanse dessert? Bekijk dan mijn panna cotta basisrecept, probeer eens deze panna cotta met agar agar of check dit overzicht van de lekkerste panna cotta recepten.

Ingrediëntenlijst
  • Voor het roommengsel
  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 90 gr suiker
  • ½ vanillestokje, merg
  • 350 gr Griekse yoghurt
Bijbels korting desk
makkelijke bakboek mob

Yoghurt panna cotta maken

Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en het vanillemerg aan de kook. Haal de room als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer dit door tot alle goed gemengd is. Giet het mengsel in de vormpjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Om de panna cotta te storten, zet je een bakje met heet water klaar. Dompel de vormpjes enkele seconden in het hete water (kijk uit dat er geen water in het vormpje loopt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant los en stort de yoghurt panna cotta vervolgens op een bordje. Serveer de yoghurt panna cotta met de gekarameliseerde appel en de knapperige kruimels.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Je@net 2016-04-12 09:19:17

Yummie....dat ziet er lekker uit. Drie keer raden wat ons toetje wordt vanavond :o)

Beantwoorden
JE
Dory 2016-04-12 10:29:21

Ik wil liever geen gelatine gebruiken, maar agar agar. Wat zijn de verhoudingen hiervoor?

Beantwoorden
DO
Rutger 2016-04-12 18:02:21

Hoi, ik heb er niet heel veel ervaring mee, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen wat de hoeveelheid is. Om te proberen zou ik 1.5 gram agar opgelost in wat heet water gebruiken.

Beantwoorden
Lieke 2016-04-12 12:57:59

Dit zijn de toetjes waarvan ik hou

Beantwoorden
LI
Anita 2016-07-21 17:50:23

Wow dat was lekker zeg! Het perfecte toetje na een heerlijke maaltijd ??

Beantwoorden
AN
Kathy 2016-12-11 17:37:24

Welk soort ijs zou je hierbij kunnen serveren?

Beantwoorden
KA
Rutger 2016-12-12 20:50:13

Kaneelijs of pecan-karamel lijken mij erg lekker hierbij.

Beantwoorden
Kathy 2016-12-13 14:22:43

Dank je!

Beantwoorden
KA
Tanja 2017-02-21 23:04:30

Hoelang van te voren kun je ze maken? Als ik ze bijvoorbeeld wil voorbereiden voor een verjaardagsdiner?

Beantwoorden
TA
Rutger 2017-02-25 23:25:27

De panna cotta kan je al 1 à 2 dagen van te voren maken. De gekarameliseerde appel zou ik echt zo vers mogelijk bereiden, dan zijn ze het lekkerste! En nog warm natuurlijk!

Beantwoorden
Jacoba 2018-11-04 10:15:15

Kan ik dit ook maken met griekse stijl yoghurt? Griekse yoghurt is hier uit de schappen ?

Beantwoorden
JA
Rutger 2018-11-04 15:42:44

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Det 2022-01-06 14:51:17

Hoi 250 room en 350 yohurt de hoeveelheid is toch groter dan 500 moet men dan niet meer gelatine gebruiken???

Beantwoorden
DE
Rutger 2022-01-11 09:43:06

De yoghurt geeft het mengsel ook al stevigheid en teveel gelatine geeft een minder lekker resultaat.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.