Ingrediëntenlijst
  • Voor de panna cotta
  • 3,5 gelatineblaadjes (6 gram)
  • 500 ml slagroom
  • 60 gr suiker
  • ½ vanille stokje
  • Voor de compote
  • 250 gr (diepvries) zomerfruit
  • 2-3 el suiker
  • 1 ½ tl maïzena
  • 2 el water
Advertentie studio 108 desktop
Advertentie studio 108 mobiel

Deze zomerse panna cotta is een perfect dessert voor na een BBQ of zomers diner. Zowel de panna cotta als de compote kun je heel goed van te voren maken, zodat je er op de avond zelf geen werk aan hebt. Ideaal! Kom maar door met die warme zomeravonden en geniet van dit zomerse panna cotta recept!

Bereiding: Panna cotta in glaasjes met compote van zomerfruit

Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje samen met de slagroom en suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Giet het roommengsel in 4 tot 6 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Doe voor de compote het zomerfruit en de suiker in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vruchtenmengsel zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Jeanette 2021-12-21 18:26:01

Ik wil diptiek in soort van jampotten serveren, is het dan handig tijdens het afkoelen/ opstijven de dekseltjes er op te doen? Heb nu net een proefje gemaakt en lijkt we, dik soort velopte zitten, had het overigens niet afgedekt.

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-12-22 07:20:06

Hi. Je kunt het afdekken, dan droogt de bovenkant minder snel uit.

Beantwoorden
Linda 2021-09-11 06:48:26

Hallo,
Ik gebruik altijd het basisrecept is perfect. Nu wil ik voor een feestje frambozen onder in het glaasje doen en deze in een muffinvorm schuin laten opstijven en dan pas de panna cotta op doen voor het mooie effect. Kan ik de frambozen best met gelatine of maizena binden en welke verhouding best?
Groetjes Linda

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-09-13 07:47:15

Dat is een kwestie van uitproberen, die verhoudingen heb ik niet. Voor dit doel moet de frambozenmassa beste wel stevig worden, anders zakt de panna cotta alsnog door de frambozen.

Beantwoorden
Marijke 2021-06-02 19:14:02

Gemaakt alleen met een aardbeiencoulis!

Beantwoorden
MA
Trees 2018-01-02 16:13:21

Voor hoeveel personen is dit?

Beantwoorden
TR
Rutger 2018-01-04 13:04:25

Voor 4 personen.

Beantwoorden
Claudia 2017-05-28 10:09:36

De suiker bij de slagroom meekoken denk? ?

Beantwoorden
CL
Rutger 2017-05-30 09:41:56

Ja! Dankje! Die was ik er vergeten bij te zetten.

Beantwoorden