- Voor de panna cotta
- 3,5 gelatineblaadjes (6 gram)
- 500 ml slagroom
- 60 gr suiker
- ½ vanille stokje
- Voor de compote
- 250 gr (diepvries) zomerfruit
- 2-3 el suiker
- 1 ½ tl maïzena
- 2 el water
Deze zomerse panna cotta is een perfect dessert voor na een BBQ of zomers diner. Zowel de panna cotta als de compote kun je heel goed van te voren maken, zodat je er op de avond zelf geen werk aan hebt. Ideaal! Kom maar door met die warme zomeravonden en geniet van dit zomerse panna cotta recept!
Bereiding: Panna cotta in glaasjes met compote van zomerfruit
Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje samen met de slagroom en suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Giet het roommengsel in 4 tot 6 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe voor de compote het zomerfruit en de suiker in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vruchtenmengsel zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Hallo,
Ik gebruik altijd het basisrecept is perfect. Nu wil ik voor een feestje frambozen onder in het glaasje doen en deze in een muffinvorm schuin laten opstijven en dan pas de panna cotta op doen voor het mooie effect. Kan ik de frambozen best met gelatine of maizena binden en welke verhouding best?
Groetjes Linda
Dat is een kwestie van uitproberen, die verhoudingen heb ik niet. Voor dit doel moet de frambozenmassa beste wel stevig worden, anders zakt de panna cotta alsnog door de frambozen.
Beantwoorden
Ik wil diptiek in soort van jampotten serveren, is het dan handig tijdens het afkoelen/ opstijven de dekseltjes er op te doen? Heb nu net een proefje gemaakt en lijkt we, dik soort velopte zitten, had het overigens niet afgedekt.
BeantwoordenHi. Je kunt het afdekken, dan droogt de bovenkant minder snel uit.
Beantwoorden
Hoi Rutger, gebruik je voor dit recept vloeibare onopgeklopte slagroom?
Beantwoorden