Panna cotta blijft één van mijn favoriete desserts! Zijdezacht en romig van smaak, echt heerlijk! De combinatie van de subtiele vlierbloesem en de fruitige aardbeien in deze versie is erg fijn.
Je kunt de panna cotta en de saus heel goed een dag (of twee) van te voren maken, zodat je op de dag zelf geen omkijken meer hebt naar het dessert. Het basisrecept voor panna cotta vind je trouwens hier!
- Voor de panna cotta
- 3,5 gelatineblaadjes (6 gram)
- 450 ml slagroom
- 40 gr suiker
- ½ vanillestokje
- 50 ml vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt of gekocht
- Verder nodig
- 1 recept aardbeiensaus met vanille
Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus
Week de gelatine in ruim koud water. Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met het vanillestokje zelf bij de slagroom. Breng alles aan de kook en roer het daarbij af en toe door. Haal de pan van het vuur als de room kookt en roer er de uitgeknepen geweekte gelatine door. Meng er tot slot de vlierbloesemsiroop door. Giet het roommengsel in 4 tot 6 vormpjes of glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
De panna cotta in de glaasjes kan zo geserveerd worden, die in de vormpjes moet nog gestort worden. Dompel daar voor de vormpjes enkele seconden in een bakje met heet water (kijk uit dat er geen water in de vormpjes stroomt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort deze vervolgens op een bordje. Serveer de panna cotta met de aardbeiensaus.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Bedankt voor het recept. Nu heb ik eindelijk een bestemming voor de fles vlierbloesemsiroop die in mijn koelkast bivakkeert! Deze ga ik maken...zeker weten. Ik lust graag panda cotta, maar ben nooit op het idee gekomen om de vlierbloesemsiroop hiervoor te gebruiken. Tot nu dan. Nogmaals bedankt en tot de volgende keer.
Een hartelijke groet,
Marja
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.