Panna cotta blijft één van mijn favoriete desserts! Zijdezacht en romig van smaak, echt heerlijk! De combinatie van de subtiele vlierbloesem en de fruitige aardbeien in deze versie is erg fijn.

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus

Je kunt de panna cotta en de saus heel goed een dag (of twee) van te voren maken, zodat je op de dag zelf geen omkijken meer hebt naar het dessert. Het basisrecept voor panna cotta vind je trouwens hier!

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus
Ingrediëntenlijst
  • Voor de panna cotta
  • 3,5 gelatineblaadjes (6 gram)
  • 450 ml slagroom
  • 40 gr suiker
  • ½ vanillestokje
  • 50 ml vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt of gekocht
Broodbakbol banner desktop

Panna cotta met vlierbloesem en aardbeiensaus

Week de gelatine in ruim koud water. Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met het vanillestokje zelf bij de slagroom. Breng alles aan de kook en roer het daarbij af en toe door. Haal de pan van het vuur als de room kookt en roer er de uitgeknepen geweekte gelatine door. Meng er tot slot de vlierbloesemsiroop door. Giet het roommengsel in 4 tot 6 vormpjes of glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

De panna cotta in de glaasjes kan zo geserveerd worden, die in de vormpjes moet nog gestort worden. Dompel daar voor de vormpjes enkele seconden in een bakje met heet water (kijk uit dat er geen water in de vormpjes stroomt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort deze vervolgens op een bordje. Serveer de panna cotta met de aardbeiensaus.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Marja 2018-05-01 15:28:43

Hoi Rutger,
Bedankt voor het recept. Nu heb ik eindelijk een bestemming voor de fles vlierbloesemsiroop die in mijn koelkast bivakkeert! Deze ga ik maken...zeker weten. Ik lust graag panda cotta, maar ben nooit op het idee gekomen om de vlierbloesemsiroop hiervoor te gebruiken. Tot nu dan. Nogmaals bedankt en tot de volgende keer.
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA

U kunt niet meer reageren.