Ingrediëntenlijst
  • Voor de vlierbloesemsiroop
  • vlierbloesem, zoveel dat ze net onder water staan
  • 500 ml water
  • 400 gr suiker
  • 1 tl citroenzuur

Voor mij is vlierbloesemsiroop echt de smaak van het voorjaar. De vlierbloesem geeft een mooie fleurige zoete smaak aan de siroop, echt heerlijk! Gebruik de vlierbloesem siroop om limonade van te maken, voor waterijsjes of om bijvoorbeeld panna cotta mee op smaak te brengen. Of maak er het bekende zomerdrankje Hugo van, door het aan te lengen met prosecco en een beetje bruisend bronwater. Maak het af met een schijfje limoen en een takje munt en je hebt een heerlijk zomers drankje! Het citroenzuur in dit recept draagt bij aan een goede houdbaarheid van de siroop en geeft een extra frisse smaak aan de vlierbloesemsiroop. Je kunt citroenzuur kopen in de meeste toko’s of online.

Vlierbloesemsiroop maken – recept

Bereiding: Vlierbloesemsiroop

Schud de vlierbloesem voorzichtig uit om eventuele beestjes en ander los spul eruit te halen. Doe de bloesem in een schaal en giet er een halve liter water op. Dek de schaal af en laat het zo 24 uur staan.

Leg een natte theedoek of een koffiefilter in een zeef en schenk daar het water met de vlierbloesem door. Doe het water samen met de suiker en het citroenzuur in een pan en breng het aan de kook. Laat de siroop 3-4 minuten doorkoken en giet het vervolgens in een gesteriliseerde fles.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen