Peren zijn heerlijk om mee te bakken. Of je er nu een perentaart mee maakt of ze verwerkt in een cake, de frisse en zachte smaak van peer maakt veel baksels nog lekkerder. Mijn 8 favoriete bakrecepten met peer heb ik voor je op een rijtje gezet!

Perengalettes

Deze perengalettes van bladerdeeg zijn supermakkelijk om te bakken en altijd een succes! Op het bladerdeeg wordt een laagje amandelspijs verdeeld en daar komt de peer op. Superlekker! Het recept voor de bladerdeeg galettes met peer vind je hier!

Perengalettes van bladerdeeg

Tarte bourdalou

Deze perentaart is een Franse klassieker. De buitenkant is van knapperig zanddeeg met amandel, met daarin een smeuïge frangipane en gepocheerde peer. De verschillende smaken en texturen van deze Franse perentaart maken hem onwijs lekker! Het recept voor de tarte bourdalou vind je hier!

Tarte bourdaloue

Peren upside down cake

Deze perencake wordt op zijn kop gebakken, waardoor hij er na het storten heel verleidelijk uitziet. De peren worden in een laagje karamel gelegd, die na het bakken in de rest van de cake trekt. Het recept voor deze omgekeerde perencake vind je hier!

Peren upside down cake

Perencake met kruimels

De peren op deze cake zijn bedekt met een laagje knapperige kruimels. Dat geeft extra contrast aan de perencake en maakt hem nog lekkerder. Check hier voor het recept van deze peren-kruimelcake!

Perencake met kruimels

Tarte tatin met peer en blauwe kaas

Deze tarte tatin is gemaakt met peer in plaats van appel. De zoete peer en karamel combineren heel goed met de lichtscherpe smaak van blauwe kaas. Het geeft de kick die je ook van gezouten karamel kent. Superlekker! Natuurlijk kun je de blauwe kaas ook achterwege laten en de tarte tatin serveren met een bolletje vanille-ijs. Het recept voor de tarte tatin met peer vind je hier!

Tarte tatin met peer en blauwe kaas

Cheesecake met gekarameliseerde peer

Als topping voor deze cheesecake heb ik gekarameliseerde peer gebruikt. De frisse en rijke smaak van de perenstukjes gaat heel goed samen met de romige cheesecake. Het recept voor deze cheesecake met peer vind je hier.

Focaccia met peer en spekjes

Waarschijnlijk denk je bij peer niet gelijk aan brood, terwijl dat echt heel goed kan. Op deze foccacia heb ik peer en spekjes als topping gebruikt. Beide smaken vullen elkaar mooi aan en geven een heerlijke smaak aan dit Italiaanse brood. Het recept voor deze focaccia vind je hier!

Focaccia met peer en spekjes

Gebakken peer met karamelvla en stroopwafel

Dit is niet echt een bakrecept, maar wel superlekker. Mijn zelfgemaakte karamelvla heb ik gecombineerd met gebakken peer en stukjes stroopwafel. Echt een heel fijn toetje! Het recept vind je hier!

Gebakken peer met karamelvla en stroopwafel

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (4)
Ramona | Koekbook 2018-10-01 20:26:03

Mmm, die galettes doen me aan Parijs denken (die tartes fines die je in bakkerijen kunt krijgen). Heerlijk zijn die!

Beantwoorden
RA
Walter 2018-10-02 17:37:46

Als je nu nog met "gebakken peren" blijft zitten (naar het oeroude Nederlandse spreekwoord) dan weet ik het ook niet. Surtout de foccacia was vanmiddag reeds een succes

Beantwoorden
WA
Marjon 2018-10-03 21:15:10

Leuk, net samen met mijn jongste zoon voor zijn komende verjaardag (over 3 weken) uitgekozen welke we willen maken, dat worden de galettes! Ziet er allemaal heerlijk uit, Rutger!

Beantwoorden
MA
Hettie 2019-06-07 20:26:55

Ik ben de tarte bourdalou ah voorbereiden, het deeg ligt reeds een uur in de koelkast,voelt nog steeds heel zacht aan, is dit gewoon?

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-06-17 14:58:58

Het hoort wel steviger te worden. Voor de zekerheid kun je het deeg altijd wat langer laten rusten, zodat het echt goed koud wordt.

Beantwoorden