Nu de kersen nog in het seizoen zijn is het hoog tijd voor mijn favoriete recepten met kersen. Het lekkerste is natuurlijk om verse kersen te gebruiken voor deze bakrecepten. De ideale periode hiervoor is van midden juni tot eind augustus, dan zijn de Nederlandse kersen op hun lekkerst! Buiten het kersenseizoen kun je gebruik maken van diepvrieskersen. Kersen uit pot of blik gebruik ik liever niet. Deze zijn te nat om te verwerken in baksels en hebben veel minder smaak dan verse of vers ingevroren kersen. Welke van deze kersenrecepten is jouw favoriet?
Kersenslof
Sloffen zijn één van mijn favoriete gebaksoorten om te bakken. Het leuke is dat je er (bijna) alles op kunt doen! Deze zelfgebakken slof met kersen en knapperige schuim moet je zeker een keer proeven! Check hier het recept voor deze slof!
Witte chocolademuffins met kersen
Deze muffins zijn gevulde met witte chocolade en kersen. Samen met de knapperige kruimeltopping die je voor het bakken over het muffinbeslag strooit zorgt dit voor een superlekkere muffin! Check hier het recept!
Kersencake met lavendel-mascarpone
De fijne smaak van de lavendelmascarpone gaat geweldig samen met de kersen in de cake. Gebruik vooral niet teveel lavendel, de smaak moet subtiel blijven! Het recept voor deze kersencake met lavendel vind je hier!
Appel-kersentaart
Appel en kersen smaken erg lekker samen. In deze taart heb ik ze daarom samen verwerkt in de vulling. Kijk ook vooral het filmpje waarin je ziet hoe je dezelfde taart op verschillende manieren kunt decoreren met deeg. Het recept voor deze appel-kersentaart vind je hier!
IJs met amarena kersen
Dit is dan misschien geen echt bakrecept, maar wel een superlekker recept voor ijs met amarena kersen. Deze kersen worden veel gebruikt in Italiaans ijs en geven een hele karakteristieke smaak. In tegenstelling tot de andere recepten in dit lijstje worden hier wel kersen op siroop gebruikt. De extra hoeveelheid vocht maakt bij het maken van ijs minder uit. Check hier het recept!
Dessertaartje met kersen en twee soorten chocolade
Dit dessertaartje ziet er heel mooi uit en smaakt ook nog eens heel fijn. De kersen gaan goed samen met beide soorten chocolade! Het recept voor dit taartje vind je hier!
Kersen kruimelcake
Deze cake is gemaakt van een rijk cakebeslag. Samen met de kersen en de knapperige kruimels bovenop resulteert dat in een heerlijk geheel! Het recept voor deze kersencake met kruimels kun je hier vinden.
Wafels met kersen
Een superlekkere topping voor zelfgebakken wafels maak je door kersen te binden! Het recept voor deze wafeltopping en nog 4 andere vind je hier!
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ooit in een bakboek een heerlijke kersencake met amandelspijs gemaakt, boek verdwenen en nooit het recept ergens beschreven. En die was simpel maar zo lekker, de bovenste lijkt me tof vanwege het schuim op die manier. In een appeltaart verwerkt vind ik ook een idee, ga ik zeker eens doen. En het desserttaartje is gewoon een plaatje.
BeantwoordenOeh jammie! Ik ben dol op kersen! Zelf vind ik het ook heerlijk om clafoutis te maken als de kersen in het seizoen zijn.
BeantwoordenWelk soort kersen gebruk je best om kersentaart te bakken?
ik ben er op zoek naar.