Nu de kersen nog in het seizoen zijn is het hoog tijd voor mijn favoriete recepten met kersen. Het lekkerste is natuurlijk om verse kersen te gebruiken voor deze bakrecepten. De ideale periode hiervoor is van midden juni tot eind augustus, dan zijn de Nederlandse kersen op hun lekkerst! Buiten het kersenseizoen kun je gebruik maken van diepvrieskersen. Kersen uit pot of blik gebruik ik liever niet. Deze zijn te nat om te verwerken in baksels en hebben veel minder smaak dan verse of vers ingevroren kersen. Welke van deze kersenrecepten is jouw favoriet?

Kersenslof

Sloffen zijn één van mijn favoriete gebaksoorten om te bakken. Het leuke is dat je er (bijna) alles op kunt doen! Deze zelfgebakken slof met kersen en knapperige schuim moet je zeker een keer proeven! Check hier het recept voor deze slof!

Kersenslof met knapperig schuim

Witte chocolademuffins met kersen

Deze muffins zijn gevulde met witte chocolade en kersen. Samen met de knapperige kruimeltopping die je voor het bakken over het muffinbeslag strooit zorgt dit voor een superlekkere muffin! Check hier het recept!

Witte chocolademuffins met kersen

Kersencake met lavendel-mascarpone

De fijne smaak van de lavendelmascarpone gaat geweldig samen met de kersen in de cake. Gebruik vooral niet teveel lavendel, de smaak moet subtiel blijven! Het recept voor deze kersencake met lavendel vind je hier!

Kersencake met lavendel-mascarpone

Appel-kersentaart

Appel en kersen smaken erg lekker samen. In deze taart heb ik ze daarom samen verwerkt in de vulling. Kijk ook vooral het filmpje waarin je ziet hoe je dezelfde taart op verschillende manieren kunt decoreren met deeg. Het recept voor deze appel-kersentaart vind je hier!

Appel-kersentaart op vijf manieren

IJs met amarena kersen

Dit is dan misschien geen echt bakrecept, maar wel een superlekker recept voor ijs met amarena kersen. Deze kersen worden veel gebruikt in Italiaans ijs en geven een hele karakteristieke smaak. In tegenstelling tot de andere recepten in dit lijstje worden hier wel kersen op siroop gebruikt. De extra hoeveelheid vocht maakt bij het maken van ijs minder uit. Check hier het recept!

IJs met amarena kersen

Dessertaartje met kersen en twee soorten chocolade

Dit dessertaartje ziet er heel mooi uit en smaakt ook nog eens heel fijn. De kersen gaan goed samen met beide soorten chocolade! Het recept voor dit taartje vind je hier!

Desserttaart met kersen en twee soorten chocolade

Kersen kruimelcake

Deze cake is gemaakt van een rijk cakebeslag. Samen met de kersen en de knapperige kruimels bovenop resulteert dat in een heerlijk geheel! Het recept voor deze kersencake met kruimels kun je hier vinden.

Kersen-kruimelcake

Wafels met kersen

Een superlekkere topping voor zelfgebakken wafels maak je door kersen te binden! Het recept voor deze wafeltopping en nog 4 andere vind je hier!

Vijf wafel toppings

 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (4)
Arja 2018-08-15 22:50:24

Ooit in een bakboek een heerlijke kersencake met amandelspijs gemaakt, boek verdwenen en nooit het recept ergens beschreven. En die was simpel maar zo lekker, de bovenste lijkt me tof vanwege het schuim op die manier. In een appeltaart verwerkt vind ik ook een idee, ga ik zeker eens doen. En het desserttaartje is gewoon een plaatje.

Beantwoorden
AR
Charlotte 2018-08-19 22:17:23

Oeh jammie! Ik ben dol op kersen! Zelf vind ik het ook heerlijk om clafoutis te maken als de kersen in het seizoen zijn.

Beantwoorden
CH
Wils Rose-Marie 2020-07-05 21:30:20

Welk soort kersen gebruk je best om kersentaart te bakken?
ik ben er op zoek naar.

Beantwoorden
WI
katrien 2020-08-06 12:39:22

en een claffoutis, echt een kersen gebak

Beantwoorden
KA