Een paar weken geleden vroeg iemand mij om het recept voor ijs met amarena kersen. Deze ijssmaak kom je veel tegen bij ijssalons in Italië, maar in Nederland eigenlijk veel minder. Ik ben wat gaan experimenteren met mijn recept voor vanille-ijs als basis en kwam tot dit verrassend lekkere ijs. Zelf ben ik erg tevreden met het eindresultaat; het amarena-kersenijs heeft een volle smaak en de hele kersen in het ijs zorgen voor een mooie afwisseling in de textuur.
Amarena kersen zijn ingelegde zure kersen uit Italië. De kersen worden ontpit en ingelegd in een suikersiroop en vaak bewaard in hun kenmerkende witte pot met blauw bloemetjesmotief. Je vindt de kersen bij sommige supermarkten en (online) delicatessenwinkels. Als je wilt kun je de amarena kersen wat kleiner snijden voordat je ze door het vanille-ijs mengt. Dit ijs is ook erg lekker als je het serveert met chocoladeschaafsel van pure chocolade.

- Voor het ijs met amarena kersen
- 1 recept vanille ijs
- 200 gr amarena-kersen, uit pot, uitgelekt
- 50-75 ml siroop van de amarena kersen
IJs met amarena kersen
Bereid het vanille-ijs zoals in het basisrecept. Draai het ijs in een ijsmachine en voeg de laatste minuut de amarena kersen en de siroop toe. Het is erg mooi als dit nog wat gemarmerd is door het ijs.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Bij een ijssalon hier in de buurt maken ze verrukkelijk yoghurtijs met amarenen en stukjes pure chocolade. Zo lekker! Wil deze binnenkort zelf ook proberen te maken.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.