Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 1/2 ei, losgeklopt

Appels en kersen, ze vormen een geweldig duo, dat zeker in een taart onweerstaanbaar is. Voor deze appel-kersentaart heb ik het verse quiche & taartdeeg van Tante Fanny gebruikt. Doordat dit deeg heel mooi gelijkmatig is uitgerold is het perfect om taarten mee te decoreren. In onderstaand filmpje zie je vijf verschillende manieren waarop je deze appel-kersentaart af kunt maken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Gebruik geen kersen uit pot of blik, deze hebben minder smaak en bevatten te veel vocht. Natuurlijk kun je de kersen ook achterwege laten en vervangen door extra appel, peer of stukjes gedroogde abrikoos.

Voor welke taart zou jij kiezen?

Bereiding: Appel-kersentaart op vijf manieren

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.

Gebruik 1 rol quiche & taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant hangen. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door elkaar en doe deze vulling in de vorm. Bedek de vulling met de tweede rol vers deeg volgens één van de variaties in de video. Bestrijk de bovenkant tot slot met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Bewaar de restjes deeg in de koelkast, die kun je opnieuw uitrollen voor bijvoorbeeld een miniquiche.

Appel-kersentaart op vijf manieren

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny degen

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
jannie 2018-04-05 16:32:01

moet je de kersen eerst ontdooien

Beantwoorden
JA
Rutger 2018-04-13 22:04:22

Nee hoor, dat is niet nodig.

Beantwoorden
Ava 2017-10-08 00:22:23

Wat superleuk bedacht! Ik ga voor die met de bloemen of met de uitgestoken rondjes :D

Beantwoorden
AV
Cilke 2017-10-05 10:30:07

Hallo
Amandelspijs kan je dat klaar kopen ? Of moet dat zelf gemaakt van amandelpoeder ? Grtjs

Beantwoorden
CI
Ava 2017-10-09 20:38:37

Hoi je wil vast antwoord van Rutger ;-) Maar van dr. Oetker kan je het kopen kant-en klaar. En anders zelf maken met suiker en amandelmeel en een klein beetje ei. Ik denk dat er online wel veel recepten voor te vinden zijn. 'T is heel makkelijk :)

Beantwoorden
AV
Rutger 2017-10-11 11:44:59

Je kunt amandelspijs inderdaad kopen, in de supermarkt of bij de notenboer. Als je het zelf wilt maken heb ik er hier een recept voor: https://www.rutgerbakt.nl/how-to-amandelspijs/

Beantwoorden
Rutger 2017-10-11 12:17:26

Dat kun je kopen in de supermarkt of bij de notenboer, of zelf maken met dit recept: https://www.rutgerbakt.nl/how-to-amandelspijs/

Beantwoorden
Arja 2017-10-05 10:03:43

Deze ga ik zeker eens maken, wellicht in de herfstvakantie.Er zijn nu volop peren en appels, dus dat gaat er dan in.

Beantwoorden
AR
Anneke van Eck 2017-10-04 20:23:46

Beste Rutger
Ik wil graag weten waar je dat deeg koopt
M. V. G

Beantwoorden
AN
Arja 2017-10-05 10:04:28

Anneke bij mij in diverse supermarkten: jumbo/ah/hoogvliet

Beantwoorden
AR
Rutger 2017-10-11 12:18:41

Kijk even op de site van Tante Fanny (www.tantefanny.nl), daar staan alle verkooppunten.

Beantwoorden
coby bock 2017-10-03 18:45:18

Wat een handige appelschiller heb jij welk merk is dat .
Of waar heb je het gekocht.
Want er zijn er zo veel
Alvast dank Rutger

Beantwoorden
CO
Rutger 2017-10-11 12:21:04

Deze heb ik op kookwinkel.nl gekocht.

Beantwoorden
Marianne 2017-10-03 18:31:49

Hoi Rutger, Een poosje geleden mailde je een lekker recept op je blog met Zeeuwse bloem en amandelspijs erin.
Ik haal alle spullen in huis en nu kan ik je recept niet meer vinden.
Mijn vraag is of jij weet welk recept dat is?
Vriendelijke groet,
Marianne Fons

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-10-11 12:21:48

Waren het de gevulde koeken? https://www.rutgerbakt.nl/gevulde-koeken-recept/

Beantwoorden