Blauwe bessen zijn perfect om mee te bakken. Door een cake, als topping op een taart of met room tussen lagen krokant gebakken bladerdeeg. Allemaal heerlijke manieren om blauwe bessen in je baksels te verwerken. Mijn 8 favoriete bakrecepten met blauwe bessen heb ik voor je op een rijtje gezet! Hier ga je zeker weten van genieten!
Mini cheesecake slofjes met blauwe bessen
Zoals je wellicht wel weet ben ik een enorme fan van sloffendeeg. De structuur ervan is superlekker en met de topping van de sloffen kun je alle kanten op. Deze minislofjes hebben een topping van een fris cheesecake-mengsel met daarop blauwe bessen. Superlekker! Het recept voor deze mini slofjes vind je hier!
Millefeuille met blauwe bessen en anijs
Een millefeuille is eigenlijk een soort Franse tompoes. Knapperig bladerdeeg met daartussen een heerlijk romige vulling. Voor deze versie heb ik anijsslagroom gebruikt, wat erg goed samen gaat met de smaak van de blauwe bessen. Het recept voor deze millefeuille vind je hier!
Ricotta cake met blauwe bessen
Door ricotta te verwerken in het beslag van deze cake krijgt deze een fijne smaak en textuur. Het is niet echt een cheesecake, maar de cake wordt wel smeuïger door de toevoeging van de ricotta. De blauwe bessen geven een frisse touch aan de ricotta cake! Check hier het recept!
Cheesecake met citroen en blauwe bessen
Voor de topping van deze makkelijke no-bake cheesecake zijn de blauwe bessen verwerkt tot een compote. En als je die compote dan toch maakt kun je net zo goed de dubbele hoeveelheid maken. Het smaak namelijk ook heerlijk in de yoghurt of met een bolletje ijs. Het cheesecake recept vind je hier!
Muffins met blauwe bessen en kaneel
Één van de bekendste muffins zijn die met blauwe bessen. Ze zijn heel makkelijk te maken en heerlijk voor bij een kop koffie of gewoon als tussendoortje. De toevoeging van kaneel maakt deze muffins extra smaakvol. Het recept voor de blauwe bessen muffins vind je hier!
Volle chocoladetaart met bosvruchten
Chocolade en bosvruchten zijn een fijne combinatie. Deze volle chocoladetaart is afgesmeerd met een chocoladeganache en bedekt met een flinke lading bosvruchten! Wat wil je nog meer? Check hier het recept voor de chocoladetaart met bosvruchten!
Slof met mascarponeroom, mango en blauwe bessen
De tweede slof in dit rijtje, gewoon omdat het kan en omdat sloffen zo verschrikkelijk lekker zijn. Speciaal voor Pasen heb ik de slof in een ei-vorm gebakken, maar je kunt er natuurlijk ook een gewone slof of minislofjes van bakken. De combinatie van mango, mascarpone en blauwe bessen is erg lekker op deze slof. Check hier het sloffenrecept!
Citroencake met blauwe bessen
Deze frisse citroentulband wordt extra lekker door de toevoeging van de blauwe bessen. Niet alleen smaakt de tulband daardoor heel fijn, hij ziet er ook nog eens heel verleidelijk uit! Het recept voor de citroentulband vind je hier!
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Ik vind ze allemaal heerlijk, maar wat mij nu het meeste aanspreekt is de ricottacake! Oh wat lekker! Ook de citroencake is niet te versmaden, evenals de cheesecake. Tja zoals ik al zei.....ik vind ze allemaal heeeeeeerlijk! Het water loopt me gewoon in de mond met al die lekkere dingen op een rijtje.
Bedankt voor weer heerlijke recepten....zoals gewoonlijk.
Een hartelijke groet en een fijne Zondag toegewenst,
Marja
De ricottacake al een aantal het gemaakt voor verschillende gelegenheden. Hij is heerlijk en levert altijd veel enthousiaste reacties op. Heb je recept al regelmatig door moeten geven;-).
BeantwoordenHeel leuk om te horen!
BeantwoordenHoi Rutger,
Vanmorgen de ricottacake gebakken, jammie wàt een succes. Vanmiddag bij de thee een stukje genomen, was nog een klein beetje warm maar echt verrukkelijk! Dit recept is een blijvertje om nog vaak te bakken. Dankjewel Rutger en succes met je nieuwe Kookboek Koekjesbijbel, hij staat op mijn verlanglijstje!
Heel leuk om te horen!
BeantwoordenBij de muffins met blauwe bessen staat dat ze op 200 graden gebakken moeten worden. Is dit op hete lucht, of moet de oven dan op 180 graden?
BeantwoordenAlles recepten zijn gebaseerd op onder- en bovenwarmte. Voor hete lucht kun je 10-20 graden lager aanhouden.
Beantwoorden