Blauwe bessen zijn perfect om mee te bakken. Door een cake, als topping op een taart of met room tussen lagen krokant gebakken bladerdeeg. Allemaal heerlijke manieren om blauwe bessen in je baksels te verwerken. Mijn 8 favoriete bakrecepten met blauwe bessen heb ik voor je op een rijtje gezet! Hier ga je zeker weten van genieten!
Mini cheesecake slofjes met blauwe bessen
Zoals je wellicht wel weet ben ik een enorme fan van sloffendeeg. De structuur ervan is superlekker en met de topping van de sloffen kun je alle kanten op. Deze minislofjes hebben een topping van een fris cheesecake-mengsel met daarop blauwe bessen. Superlekker! Het recept voor deze mini slofjes vind je hier!
Millefeuille met blauwe bessen en anijs
Een millefeuille is eigenlijk een soort Franse tompoes. Knapperig bladerdeeg met daartussen een heerlijk romige vulling. Voor deze versie heb ik anijsslagroom gebruikt, wat erg goed samen gaat met de smaak van de blauwe bessen. Het recept voor deze millefeuille vind je hier!
Ricotta cake met blauwe bessen
Door ricotta te verwerken in het beslag van deze cake krijgt deze een fijne smaak en textuur. Het is niet echt een cheesecake, maar de cake wordt wel smeuïger door de toevoeging van de ricotta. De blauwe bessen geven een frisse touch aan de ricotta cake! Check hier het recept!
Cheesecake met citroen en blauwe bessen
Voor de topping van deze makkelijke no-bake cheesecake zijn de blauwe bessen verwerkt tot een compote. En als je die compote dan toch maakt kun je net zo goed de dubbele hoeveelheid maken. Het smaak namelijk ook heerlijk in de yoghurt of met een bolletje ijs. Het cheesecake recept vind je hier!
Muffins met blauwe bessen en kaneel
Één van de bekendste muffins zijn die met blauwe bessen. Ze zijn heel makkelijk te maken en heerlijk voor bij een kop koffie of gewoon als tussendoortje. De toevoeging van kaneel maakt deze muffins extra smaakvol. Het recept voor de blauwe bessen muffins vind je hier!
Volle chocoladetaart met bosvruchten
Chocolade en bosvruchten zijn een fijne combinatie. Deze volle chocoladetaart is afgesmeerd met een chocoladeganache en bedekt met een flinke lading bosvruchten! Wat wil je nog meer? Check hier het recept voor de chocoladetaart met bosvruchten!
Slof met mascarponeroom, mango en blauwe bessen
De tweede slof in dit rijtje, gewoon omdat het kan en omdat sloffen zo verschrikkelijk lekker zijn. Speciaal voor Pasen heb ik de slof in een ei-vorm gebakken, maar je kunt er natuurlijk ook een gewone slof of minislofjes van bakken. De combinatie van mango, mascarpone en blauwe bessen is erg lekker op deze slof. Check hier het sloffenrecept!
Citroencake met blauwe bessen
Deze frisse citroentulband wordt extra lekker door de toevoeging van de blauwe bessen. Niet alleen smaakt de tulband daardoor heel fijn, hij ziet er ook nog eens heel verleidelijk uit! Het recept voor de citroentulband vind je hier!



