- Voor de bodem
- 175 gr havermoutkoekjes
- 50 gr boter, gesmolten
- Voor het Philadelphiamengsel
- 600 gr Philadelphia naturel
- 125 gr zure room
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 25 gr maïzena
- ½ citroen, rasp
- 1 tl vanille-extract
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 300-400 gr vers zomerfruit, bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen, bramen, aardbeien of kersen
Een paar weken geleden deed ik een oproep om je op te geven als mijn bloginsider en aan de bak te gaan met Philadelphia. In de tussentijd heb ik al veel lekkere Philadelphia cheesecakes voorbij zien komen. Hoog tijd voor een update dus! Daarnaast ben ik ook zelf weer de keuken ingedoken om een lekkere Philadelphia cheesecake te bakken. Mijn cheesecake is geïnspireerd op de klassieke New-York cheesecake. De taart heb ik afgemaakt met heel veel rood zomerfruit! Superlekker!
‘’Eerst dus even een kijkje in de keukens van mijn bloginsiders! Bij Ingeborg zag ik een Surinaams geïnspireerde cheesecake voorbij komen, met een bodem van pindakoekjes en daarop Philadelphia roomkaas en markoesa. Om eerlijk te zijn moest ik die laatste even opzoeken, maar dat is dus een passievrucht. Klinkt als een topcombinatie bij elkaar! Pinda’s zijn populair bij mijn bloginsiders, want Hanneke maakte een no-bake cheesecake met pindakaas en gezouten karamel. Zelf beschrijft zij het als drie guilty pleasures: chocolade, pindakaas en karamel! Niet goed voor de heupen maar wel heel lekker! Voor een frissere smaak moet je bij Geertje zijn, zij maakte een cheesecake met perzik en een bodem van Bastognekoeken. Nomnomnom! En de creatie van Miranda wil ik ook vast even met jullie delen: no-bake cheesecake met kokos, witte chocolade, passievrucht, bosbessen en chiazaadjes! En het is echt een plaatje om te zien!’’
Ik ben heel benieuwd wat voor cheesecakes er nog meer gaan volgen. Dat wordt nog lastig om straks een winnaar uit te kiezen. Tot die tijd kan je zelf aan de slag met mijn Philadelphia cheesecake met zomerfruit. Alvast een heerlijk voorproefje op de zomer!
Bereiding: Philadelphia cheesecake met zomerfruit
Verwarm de over voor op 175 °C en bekleed een vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Maal de havermoutkoekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Bak de bodem 10 minuten en laat deze vervolgens helemaal afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en zet een braadslee met kokend water in de oven. Vet de zijkant van de (afgekoelde) vorm in met boter. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake tot een homogene massa. Het hoeft niet heel luchtig te worden, als het allemaal maar goed gemengd is. Giet het Philadelphiamengsel op de bodem en strijk het glad. Bij gebruik van een springvorm is het verstandig om de onderkant van de vorm goed met aluminiumfolie te omwikkelen, zodat er geen water in de vorm kan komen. Plaats de vorm in het waterbad en bak de cheesecake in 1¼ tot 1½ uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna een nacht in de koelkast.
Decoreer de Philadelphia cheesecake met het verse zomerfruit.
Dit artikel is gesponsord door Philadelphia
Foto’s: Erik Spronk


