Stiekem is dit gewoon een dubbele tompouce, maar dan wel een onwijs lekkere! De combinatie van blauwe bessen en anijs maakt deze millefeuille ook nog eens extra bijzonder!

Millefeuille blauwe bessen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 1½ tl gemalen anijszaad
  • 150 gr poedersuiker
  • 1½ tot 2 el water
  • paarse kleurstof, paar druppels
kinderbakboek banner desk
kinderbakboek banner mob

Millefeuille met blauwe bessen en anijsslagroom

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 32 bij 35 centimeter. Prik het bladerdeeg om de paar centimeter in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te bol gaat staan. Leg het deeg op de bakplaat en laat het ongeveer 20 minuten rusten. Bak het bladerdeeg 8 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en leg een metalen (taart- of oven)rooster op de bladerdeegplak. Druk het deeg hiermee naar beneden en laat het rooster erop liggen, zodat de plak plat blijft. Bak het deeg met het rooster erop nog 15 tot 20 minuten tot het mooi goudbruin is. Verwijder het rooster en laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.

Snijd het bladerdeeg voorzichtig met een gekarteld mes in stukken van 10 bij 4 centimeter. Klop de banketbakkersroom los en doe deze in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 centimeter. Spuit op de 1/3e van plakjes bladerdeeg 2 rijen van 5 toefjes banketbakkersroom en leg daar 10 blauwe bessen op. Plaats er een plakje bladerdeeg op en bedek wederom met banketbakkersoom en bessen. Dek af met een derde plak bladerdeeg.

Klop de slagroom op met de suiker en het gemalen anijszaad. Meng het poedersuiker met het water en meng dit tot een glazuur. Neem een klein beetje van het glazuur en meng dit met de kleurstof. Bestrijk de bovenkanten met de witte glazuur en spuit daar dunne lijntjes paars glazuur overheen. Ga er met een satéprikker doorheen om de lijntjes te onderbreken. Spuit de millefeuille vervolgens op met de anijsslagroom.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
jonna@burgertrutjes 2017-07-21 08:48:08

Dit ziet er echt fantastisch uit Rutger! Mijn complimenten weer!

Beantwoorden
JO

U kunt niet meer reageren.