Soms is het niet erg om met gebakken peren te zitten, zeker niet als je er ook nog karamelvla en stukjes stroopwafel bij serveert. Dit fijne dessert is makkelijk te maken en bevat lekkere structuren: de romige volle karamelvla, de frisse gebakken en licht gekarameliseerde peer en de knapperige stukjes stroopwafel. Erg lekker dus! In plaats van de stukjes gehakte stroopwafel kun je ook de kruimels gebruiken die je bij de stroopwafelkraam op de markt kunt kopen. Of gebruik deze knapperige kruimels of grof gehakte geroosterde pecannoten gebruiken.

Gebakken peer met karamelvla en stroopwafel
Ingrediëntenlijst
  • Voor de peer
  • 15 gr boter
  • 2 peren, geschild en in partjes
  • 1-2 el suiker
  • ¼ citroen, sap (optioneel)
Zomerste toetjes desktop
Broodbakbol banner mobiel

Gebakken peer met karamelvla en stroopwafel

Smelt de boter in een koekenpan en bak de partjes peer daarin. Voeg na een paar minuten de suiker en eventueel wat citroensap toe. Bak de peer door tot deze licht begint te kleuren. Haal de partjes gebakken peer uit de koekenpan en laat ze iets afkoelen.

Klop de karamelvla kort los en doe deze in 4 bakjes. Verdeel de gebakken peren over de bakjes en garneer alles met de stukjes stroopwafel.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
Joop 2018-03-15 09:44:34

Lekker! Kan er ook speculaas gebruikt worden ipv stroopwafel? Groet

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-03-19 12:02:23

Tuurlijk!

Beantwoorden
Ramon 2018-03-17 18:03:02

Deze karamelvla heb ik vanmiddag ook gemaakt, samen met de gebakken peren en de kruimels. Ik heb er spijt van dat ik het heb gemaakt, nou moet ik het vaker maken ???. Man man wat was het lekker. Ik ben blij dat ik Mn vingers nog heb.

Beantwoorden
RA
Rutger 2018-03-19 11:54:10

Hahaha heel goed om te horen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.