- Voor de peer
- 15 gr boter
- 2 peren, geschild en in partjes
- 1-2 el suiker
- ¼ citroen, sap (optioneel)
- Verder nodig
- ½ recept karamelvla
Soms is het niet erg om met gebakken peren te zitten, zeker niet als je er ook nog karamelvla en stukjes stroopwafel bij serveert. Dit fijne dessert is makkelijk te maken en bevat lekkere structuren: de romige volle karamelvla, de frisse gebakken en licht gekarameliseerde peer en de knapperige stukjes stroopwafel. Erg lekker dus! In plaats van de stukjes gehakte stroopwafel kun je ook de kruimels gebruiken die je bij de stroopwafelkraam op de markt kunt kopen. Of gebruik deze knapperige kruimels of grof gehakte geroosterde pecannoten gebruiken.

Gebakken peer met karamelvla en stroopwafel
Smelt de boter in een koekenpan en bak de partjes peer daarin. Voeg na een paar minuten de suiker en eventueel wat citroensap toe. Bak de peer door tot deze licht begint te kleuren. Haal de partjes gebakken peer uit de koekenpan en laat ze iets afkoelen.
Klop de karamelvla kort los en doe deze in 4 bakjes. Verdeel de gebakken peren over de bakjes en garneer alles met de stukjes stroopwafel.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Deze karamelvla heb ik vanmiddag ook gemaakt, samen met de gebakken peren en de kruimels. Ik heb er spijt van dat ik het heb gemaakt, nou moet ik het vaker maken ???. Man man wat was het lekker. Ik ben blij dat ik Mn vingers nog heb.
Beantwoorden