Deze advocaatsaus is heerlijk bij zoveel verschillende dingen! Zo is deze saus erg lekker bij allerlei desserts of gebak. Serveer de saus bij chocolade-ijs, bij een zelfgemaakte panna cotta of als topping op een stuk cheesecake. Er zijn twee manieren om advocaatsaus te maken: met slagroom of met vanillesaus. Ik vind advocaatsaus met vanillesaus als basis het lekkerst, maar ik deel beide versies in dit recept.

Onmisbaar in advocaatsaus is natuurlijk: advocaat! Deze saus is het allerlekkerst met zelfgemaakte advocaat met lekker veel vanille en wodka! Je kunt natuurlijk ook gekochte advocaat gebruiken. 

Je kunt deze advocaatsaus 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

chocoladepudding advocaatsaus

Tip: Er komt binnenkort een recept online voor chocoladepudding met advocaatsaus. Meer lekkers maken met advocaat? Maak dan ook eens deze sneeuwster, met de kenmerkende advocaatvulling.

Advocaatsaus maken: 2 verschillende manieren

Je kunt advocaatsaus op 2 manieren maken:

  • Door advocaat te mengen met vanillesaus (ook wel crème anglaise genoemd)
  • Door advocaat te mengen met lobbig geklopte slagroom

Beide manieren leveren een heerlijke saus op, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de versie met (zelfgemaakte) vanillesaus erdoor. Kies je voor de versie met vanillesaus? Gebruik dan mijn vanillesaus recept. In dat recept leg ik uit hoe je vanillesaus maakt op de klassieke manier of de makkelijkere versie met maïzena.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de advocaatsaus op basis van opgeklopte slagroom
  • 150 ml slagroom
  • 15 gr suiker
  • 150 gr advocaat, zelfgemaakt of gekocht
Broodbakbol banner desktop
makkelijke bakboek mob

Recept voor advocaatsaus met vanillesaus

Ga je de advocaatsaus maken met vanillesaus? Als je zowel de advocaat als de vanillesaus hebt, dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van mengen. Doe de afgekoelde vanillesaus met de advocaat in een kom en roer het door tot een gladde advocaatsaus.

Recept voor advocaatsaus met opgeklopte slagroom

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Spatel de advocaat door de lobbig opgeklopte slagroom. 

Foto’s: Erik Spronk 

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)