- Voor de cheesecake
- 150 gr (citroen)koekjes
- 50 gr boter, gesmolten
- 300 gr Philadelphia naturel
- 80 gr suiker
- ½ citroen, rasp
- 125 gr zure room
- 200 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- Voor de compote van blauwe bessen
- 300 gr (diepvries) blauwe bessen
- 1 el suiker
- ½ citroen, sap
- 1 el water
- 2 tl maïzena + 1 el water
Tijd voor een nieuwe Philadelphia cheesecake! En niet zo maar één! Deze no-bake Philadelphia cheesecake met citroen en blauwe bessen is heerlijk fris van smaak en vol en romig van structuur. In combinatie met de compote als topping is deze taart echt perfect! Samen met Pauline van Uit Paulines Keuken ben ik de keuken in gedoken om deze taart te maken.
De vulling voor deze no-bake Philadelphia cheesecake wordt net iets anders bereid dan je gewend bent. Normaal gesproken wordt de slagroom apart opgeklopt, om deze later door de losgeroerde Philadelphia te mengen. Pauline heeft ervoor gekozen om alles in dezelfde kom bij elkaar op te kloppen. Supermakkelijk en met een verrassend fris en romig eindresultaat. Dit recept is ook heel goed te gebruiken voor Philadelphia cheesecake in kleine potjes of glaasjes. Voor de topping kan je ook variëren met een andere compote of jam.
Ga je deze frisse Philadelphia cheesecake ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!
Bereiding: Frisse Philadelphia cheesecake met citroen en blauwe bessen
Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een doorsnede van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles goed door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze wat steviger wordt.
Doe de Philadelphia naturel, de suiker, de citroenrasp en de zure room in een kom en klop deze door elkaar. Voeg al mixend de slagroom en de slagroomversteviger toe aan het Philadelphiamengsel. Mix net zolang tot het een luchtige massa is geworden met de structuur van stijfgeklopte slagroom.
Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de Philadelphia cheesecake een nacht opstijven in de koelkast.
Doe voor de blauwe-bessencompote de blauwe bessen samen met 1 eetlepel suiker, het sap van een halve citroen en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Verwarm dit al roerend en laat het zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de blauwe bessen geknapt zijn. Meng de maïzena met een eetlepel water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de blauwe-bessencompote volledig afkoelen.
Giet de compote van blauwe bessen voor het serveren op de Philadelphia citroencheesecake.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger lijkt me super lekker ga hem maken voor de verjaardag van mijn dochter. Ik heb alleen een vraagje: hoeft de slagroom niet eerst stijf geslagen te worden? Gaat hij vloeibaar in de massa? Dat ken ik namelijk niet meestal word de slagroom eerst stijf geklopt. Ben benieuwd hartelijke groeten van Ineke
BeantwoordenSorry Rutger had het filmpje nog niet bekeken ik weet genoeg ga aan de slag! Doei Ineke
BeantwoordenWat lekker! met citroenkoekjes lijkt me super lekker!
BeantwoordenWat een heerlijke combinatie: blauwe bessen en citroen. Dit moet wel lekker zijn!
BeantwoordenDag Rutger. Een vraagje.
Ik heb de taart gemaakt precies zoals beschreven. Maar hij is behoorlijk "slap" gebleven. Bij het verwijderen van de ring van de springvorm zakte de taart redelijk in.
Wat kan ik doen om dit te voorkomen Want de smaak is heerlijk!
Hoi Anneke. Heb je het mengsel lang genoeg geklopt? Dat is erg belangrijk voor deze taart. Je zou ook nog een extra zakje slagroomversteviger toe kunnen voegen, daardoor wordt de taart ook steviger.
Beantwoorden
Hoi Rutger
Ik had hetzelfde als Anneke. Het mengsel werd eerst steviger waardoor ik dacht dat ik er bijna was en daarna erg slap. Nu, bijna 24 uur later, is het nog steeds een slap mengsel en durf ik het niet uit de springvorm te halen. Ik zal een volgende keer een extra zakje slagroomversteviger toevoegen. Ik snap alleen niet hoe het kan dat het eerst stevig leek en daarna weer zo slap. Weet jij misschien hoe het kan? Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes Melanie
Hoi Melanie. Ik vind het heel lastig om te zeggen hoe dit komt. Misschien is het mengsel niet lang genoeg geklopt, iets anders zou ik eigenlijk niet kunnen bedenken.
Beantwoorden
Dag Rutger.
Dank voor je antwoord. Ik dacht dat ik lang genoeg geklopt had. Maar volgende keer zal ik daar extra opletten.
Ook ga ik er een extra zakje slagroom versteviger doordoen.
Dan moet het goed komen (hoop ik).
Kan de suiker ook vervangen worden door stevia? Blijft dit ook lekker?
BeantwoordenDat vind ik moeilijk om te zeggen, heb er geen ervaring mee bij deze taart.
Beantwoorden
Ik heb deze taart gister gemaakt en hij was echt heel lekker. Super combinatie van smaken en ook de structuur was fijn.
BeantwoordenHeb je ook een recept met minder suiker voor de diabeten onder ons?
BeantwoordenHelaas heb ik daar niet veel recepten voor, ik ben vooral van het traditionele bakken.
Beantwoorden
Kun je de topping ook met gelatineblaadjes mengen? Zodat je een mooie spiegel van bosbessen op de taart krijgt?
BeantwoordenVoor een echte spiegel heb je een ander recept nodig. Dat heb ik nog (niet) online staan. Bij deze topping zou ik het zonde vinden om er gelatine aan toe te voegen.
Beantwoorden
Hoi Rutger, kan ik ook philadelphia light en slagroom light grebruiken met 2 zakjes slagroom-versteviger?
Groetjes, Annie
Dat heb ik nog niet geprobeerd, dus durf ik je niet te zeggen. Het vet in de room en roomkaas zorgt ook dat de taart stevig wordt, dus ik weet niet of dat met light varianten gaat lukken.
Beantwoorden
Kun je ook nog extra chocola toevoegen en moet die dan gesmolten zijn of in stukjes ?
BeantwoordenHet zou kunnen, in stukjes, maar of het echt een lekkere combinatie is, daar twijfel ik aan.
Beantwoorden
Ha Rutger
Ik heb hem gemaakt en hij was super lekker. Alleen bleef de bodem kruimelig en viel uit elkaar. Is 50 gram boter genoeg om een stevige bodem te krijgen? Dank voor je recepten ik vind ze zeer inspirend.
BeantwoordenHoi. Het kan per soort koekjes wat verschillen, bij drogere koekjes kun je iets meer boter gebruiken.
Beantwoorden
