Ingrediëntenlijst

Soms kan simpel zo lekker zijn! Bij Eton mess is dat zeker het geval! Dit inmiddels klassieke dessert is niets meer dan aardbeien, slagroom en knapperig schuim. Het schuim kun je zelf maken, maar het gaat ook prima met gekochte meringues. Heerlijk om op een grote schaal te serveren en met z’n allen van te genieten! Met dit Eton mess recept maak je genoeg voor 4 tot 6 personen. Wil je wat variatie? Maak dan deze Eton mess met roos en framboos of deze met sinaasappel.

Bereiding: Eton mess

Klop de slagroom met de suiker stijf. Verbrokkel de meringues (niet te fijn). Meng de slagroom met 3/4e van de meringue en de aardbeien. Schep het mengsel op een schaal of in glaasjes en bestrooi het met de overige meringue. Serveer het gelijk.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (10)
Marthy 2018-07-04 16:45:27

Ik woon gedeeltelijk in Frankrijk en hier kan je echt goed meringues kopen. Hoeveel graam zal ik nodig hebben voor dit recept?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-07-09 07:49:05

Ik heb de meringue niet gewogen, dus ik zou het een beetje op het zicht doen. En liever iets te veel dan te weinig, meringue is altijd lekker!

Beantwoorden
joyce 2018-04-05 19:44:57

al jaren lievelingstoetje van mijn kinderen en kleinkinderen.
ik gebruik heel makkelijk chocolade schuimbatons uit de supermarkt.
ook pureer ik een paar aardbeien en spatel die door de slagroom.

Beantwoorden
JO
Piet 2017-12-25 23:17:21

Is er ook een diabetische versie van. Oftewel kan het ook zonder suiker door deze te vervangen door zoetstof?

Beantwoorden
PI
Rutger 2017-12-27 11:56:02

Dat gaat helaas lastig. Zeker voor een goede meringue is er echte suiker nodig.

Beantwoorden
Sandra 2017-07-28 13:21:54

Wil je met me trouwen

Beantwoorden
SA
Rutger 2017-07-31 08:12:26

Hahaha, ik denk dat mijn vriend daar niet heel blij mee is :)

Beantwoorden
Arja 2017-07-19 11:20:35

Gauw weer eens maken, heerlijk :-)

Beantwoorden
AR
Marleen 2017-07-19 10:44:13

Kan dit van te voren gemaakt worden?

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-19 22:42:01

Alle losse componenten wel, maar doe ze dan pas vlak voor het serveren door elkaar. Anders wordt de meringue zacht en dat zou jammer zijn, juist dat contrast is zo lekker!

Beantwoorden
R.van Zwieten 2017-07-19 08:47:02

De recepten zijn duidelijk beschreven maar als je een recept wil hebben moet je zeven blad zijdes af drukken dat is mij te veel voor een caramel slof

Beantwoorden
R.
Rutger 2017-07-19 22:44:50

Helaas is het nog niet gelukt om een goede afdrukversie te maken. Dat lijkt makkelijk, maar is helaas wat omslachtig. Er wordt aan gewerkt! Je kunt de tekst altijd kopiëren naar bijvoorbeeld WORD en het vanuit daar uitprinten.

Beantwoorden
nel 2017-07-19 08:28:27

dit ie een variatie op het recept zoals ik het al heel lang ken, namelijk met granaatappelen, heerlijk dat zure en het zoet door elkaar, dit lijkt me wel heel erg zoet maar ook lekker!

Beantwoorden
NE
Rutger 2017-07-19 22:46:38

Erg lekker ook met granaatappel erdoor, alleen houdt niet iedereen daarvan, vandaar dit basisrecept. Het is ook erg lekker om er nog wat gepureerde frambozen doorheen te scheppen.

Beantwoorden
Marrije 2017-07-18 16:04:45

Ander zomerfruit er bij is ook lekker (bosbessen, frambozen, bramen, aalbessen, enz.). Met verschillende soorten fruit vind ik het er visueel ook feestelijker uit zien.
Andere variatietips: kleine blokjes cake, ongezouten gehakte pistachenootjes, sausje van gepureerde mango met een beetje limoensap.
Perfect dessert voor een (grote) groep na bijvoorbeeld een bbq-feestje. Het is zo gemaakt, ziet er feestelijk uit en iedereen kan opscheppen naar smaak.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-19 22:47:54

Lekkere variaties allemaal!

Beantwoorden
Stef 2017-07-18 09:26:39

Echt super! Je hebt op deze website alleen maar lekkere recepten en doordat er een goede uitleg is, is het niet zo moeilijk om alles te maken. Echt Top

Beantwoorden
ST
Rutger 2017-07-19 22:50:32

Dankje! Dat vind ik heel tof om te horen!

Beantwoorden