Ingrediëntenlijst
  • Voor de gemarineerde aardbeien
  • 500 gr aardbeien
  • 1 el fijne suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el goede balsamicoazijn
  • Voor het roomkaasmengsel
  • 175 ml slagroom
  • 35 gr suiker
  • 200 gr roomkaas
  • 1 tl vanille-extract

Dit recept is een combinatie van verschillende recepten. De basis is Eton mess, een bekende klassieker die bestaat uit slagroom, knapperig schuim en aardbeien. De slagroom heb ik verrijkt met roomkaas en vanille, waardoor deze heel vol en romig van smaak is. De aardbeien zijn gemarineerd in balsamicoazijn met vanille. Daardoor krijgen de aardbeien een diepe en frissere smaak, dat perfect samen gaat met de rijke roomkaasvulling. Check ook eens het recept voor deze klassieke Eton mess, deze met sinaasappel en deze Eton mess met roos en framboos!

Bereiding: Eton cheesecake mess met gemarineerde aardbeien

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Meng de aardbeien met de suiker, het vanille-extract en de balsamicoazijn en laat dit op kamertemperatuur minimaal 1 uur marineren.

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en klop deze er kort door.

Verkruimel de meringues, maar niet te fijn. Er mogen best wat grote stukken schuim overblijven. Meng vlak voor het serveren de gemarineerde aardbeien met het roomkaasmengsel en de helft van de verkruimelde meringue. Garneer de Eton cheesecake mess met de overgebleven meringue.

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)